Minns du 50-60-talet?

Under hösten hade Studieförbundet Vuxenskolan ett antal mycket uppskattade föreläsningar kring temat Minns du 50-60-talet. Nu är det dags för fortsättningen.

Emma Andersson Studieförbundet Vuxenskolan

Emma Andersson som hållit i föredragen ställer en fråga till dig:

– Jag undrar om du skulle vilja hjälpa mig. Just nu i Coronatider innan föreläsningarna om Hasse & Tage och Monica Zetterlund  kommer igång igen, samt studiecirklar, så planerar vi för verksamheter som vi skulle kunna genomföra inom projektet ”Minns du 50-60-talet?” i sommar.

Jag samlar just nu in minnen från 50-60 talet.
Man kan välja att dela ett minne fritt som man minns särskilt väl,  eller om man vill skriva om ett givet tema så har vi olika förslag för att hjälpa minnena igång. Du bestämmer själv om vad du vill berätta och hur mycket.
förslag på ämnen:
  • min första kärlek
  • En händelse jag aldrig glömmer
  • En resa
  • Ett konsert/dans/teaterföreställning/sportevenemang jag sett
  • Ett hus som jag tyckte om
  • Min mormor/farmor, Morfar/farfar eller annan släkting
Tanken är att minnen kommer att användas och bl.a sättas in i ett föreläsning om 50-60 -talet och varvas med musik från den tiden, och sen ska jag åka runt och köra denna föreläsning om 50-60-talet utomhus, kanske just hos din förening.
Du kan absolut vara anonym om du vill. Du skriver hur långt du vill, eller bara några meningar om du vill det på denna mailen, och är det lättare att berätta muntligt går det jättebra att ringa mig på telefon 070-885 10 03.

Jag hoppas du kommer på något minne som du skulle vilja dela med mig och andra, för att bevara de minnen vi har från 50-60 talet och väcka nostalgi, glädje och gemenskap för varandra.

Föreläsningarna är en del i projektet ”God dag God dag” finansieras av Socialstyrelsen och syftar till att främja social gemenskap bland seniorer i Örebro län”.

Jag ser fram emot att läsa ditt minne.

 

Du kan läsa om tidigare aktiviteter som publicerats på fellingsbro.se på följande länkar.

Ljuva 50- & 60-tal
Idén om att minnas Hasse och Tages kulturskatter

 

Emma Andersson
Föreläsare/Cirkelledare
Studieförbundet Vuxenskolan
Fabriksgatan 8, Örebro
emma.ea.andersson@sv.se
sv.se/orebrolan
sv.se/nyhetsbrev
Facebook @svorebrolan

 

About Elias ben Salem 908 Articles
Elias som bor i Fellingsbro är civilingenjör och civilekonom med ett förflutet från flygvapnet, industrin och egen verksamhet. Elias är skaparen, utvecklaren och utföraren av Fellingsbroportalen som han nu tar med sig in i fellingsbro.se.