Bergslagens Sparbank satsar en miljon extra till föreningsstöd

Många föreningar har det tufft med anledning av coronaviruset. Därför har Bergslagens Sparbank avsatt en miljon extra till föreningsstöd – alla föreningar i Bergslagen som lidit ekonomisk skada med anledning av coronaviruset kan ansöka om medel.

Information från Lindekultur

”Vi jobbar löpande med de lokala företag och privatpersoner som påverkas ekonomiskt av effekterna av coronaviruset och vi har redan där satt in resurser för att hjälpa till. En annan akut risk som banken ser är våra föreningars situation, många har det tufft med anledning av coronaviruset. Därför avsätter banken en miljon extra i föreningsstöd – alla föreningar i Lindesberg, Nora, Ljusnarsberg och Storfors som lider ekonomisk skada med anledning av coronaviruset kan ansöka om medel”, skriver Bergslagens Sparbank i ett pressmeddelande.

”Föreningslivet är en viktig bas för vårt samhälle. Det bidrar starkt till att våra kommuner är attraktiva att bo och verka i. Därför är det extra viktigt att vi alla nu hjälper våra föreningar i dessa tider”, förklarar bankens VD Cecilia Jeffner.

Banken har nu fattat beslut om att, förutom de drygt två miljoner kronor banken varje år bidrar med i sponsring, nu även skjuta till ytterligare upp till en miljon kronor till föreningarna som drabbats av ekonomiska effekter på grund av coronakrisen.

”I tider som dessa är det viktigare än någonsin att våra fritidsaktiviteter säkerställs på lång sikt och att verksamheterna kan återgå till normalt snarast efter att pandemin är över. Föreningslivet ligger oss väldigt varmt om hjärtat så därför känns det extra glädjande att vi kan hjälpa till att säkerställa våra många fina verksamheter runt om i Bergslagen”, säger Cecilia Jeffner.

 

Föreningar kan ansöka om föreningsstöd på bankens hemsida >>

About Elias ben Salem 813 Articles
Elias som bor i Fellingsbro är civilingenjör och civilekonom med ett förflutet från flygvapnet, industrin och egen verksamhet. Elias är skaparen, utvecklaren och utföraren av Fellingsbroportalen som han nu tar med sig in i fellingsbro.se.