Stor invigning av kyrkogårdsguide i Fellingsbro

”100 gravar du måste se innan du dör!”

Den 10 maj invigs den nya guideappen ”Kultur Lindesberg” i Fellingsbro. Vi börjar i kyrkan med mässa. Efter kyrkkaffe i kyrkan fortsätter vi på kyrkogården där det blir högtidstal och invigningsceremoni Du kan få instruktioner om hur Du kan ladda ner och använda appen. Medverkar gör representanter för Lindesbergs kommun, Näsby Fellingsbro församlingar, Linde bergslags församling och Västerås stift

Guideappen ger Dig möjlighet att uppleva Lindesbergs kommuns historia ur ett nytt perspektiv. Guiden leder Dig till 100 gravar på 17 platser. Via dem får Du kännedom om levnadsöden, dramatiska händelser, vardagliga seder och traditioner, samhällsutveckling, sociala förhållanden och mycket mer.

I Lindesbergs kommun pågår aktiviteter kring guideappen under hela året:

Lördag 29 februari
var det invigning av utställningen Kulturarvshörnan,
Lindesbergs stadsbibliotek

Söndag 10 maj kl. 10
Stora invigningen av appen, Fellingsbro kyrka

Måndag 18 maj kl 14

är den nternationella museidagen. Visning  av utställningen i Kulturarvshörnan
och gemensam promenad till Bergskyrkogården i Lindesberg.

Under sommaren
kommer dramatiserad vandring med Bergslagens Spektakelteater, Lindesberg.

Söndag 13 september
Kulturarvsdagen. Råsvalslund och Guldsmedshyttans kyrkogård

Under hösten
Information om appen i Näsby och Spannarboda. Rundvandringar på kyrkogårdarna.

Appen släpps i april och kan sedan laddas ner på din telefon. Du hittar den
där appar finns.

About Elias ben Salem 935 Articles
Elias som bor i Fellingsbro är civilingenjör och civilekonom med ett förflutet från flygvapnet, industrin och egen verksamhet. Elias är skaparen, utvecklaren och utföraren av Fellingsbroportalen som han nu tar med sig in i fellingsbro.se.