Bildarkivet visade två filmer om Fellingsbro

Kurt Skantz och Sune Hellberg Bildarkivet Hembygdsföreningen

En mycket intresserad publik fick uppleva två av Olle Berglunds filmer på Olofsborg lördagen den 29 februari.

Sune Hellberg som håller i Hembygdsföreningens bildarkivet hälsade alla besökare hjärtligt välkomna till en till bredden väldigt välfylld sal. Dagen var väl vald eftersom många inte haft tillfälle komma  till tidigare möten då legat på dagtid i arbetsveckan.

Den första var från 1939 visserligen inte av Olle Berglund men väl kommenterad av honom. Naturligtvis intressanta för de till åren komna men också en källa för flera – även yngre med fellingsbroanknytning.

Den andra var från 60-talet och ställde fråga hur kan man bo i Fellingsbro. Den ger en bra bild av hur industrin letade efter arbetskraft med ljus och lykta.

Båda filmerna finns i bildarkivet.

Är du nyfiken på vem Olle Berglund var så kan du läsa minnesorden

Olle Berglund – Arboga Tidning
Olle Berglund – Nerikes Allehanda

 

 

Ljudvolymen i kaffepausen mellan filmerna blev hög liksom stämningen.

 

 

About Elias ben Salem 935 Articles
Elias som bor i Fellingsbro är civilingenjör och civilekonom med ett förflutet från flygvapnet, industrin och egen verksamhet. Elias är skaparen, utvecklaren och utföraren av Fellingsbroportalen som han nu tar med sig in i fellingsbro.se.