Rotary besökte Widens Lantbruk och Smedby Ägg

Fellingsbro socken har många fina härköp i och i närheten. Måndagen den 3 februari gick färden till Smedby. Alida Malm sekreterare i Fellingsbro Rotaryklubb säger:

 

Fredrik Widén berättar om gården

– Tillsammans med 14 närvarande medlemmar var vi ett stort och glatt gäng som fick lyssna till Johan Widen när han berättade om gården för oss. Vi fick också se en del av de sammanlagt ca 85 000 höns som fanns där. Vi åt baguetter och fick kaffe och kaka av Widens och möjlighet till att handla i gårdsbutiken. Jag vill varmt rekommendera de som inte var där till att besöka gårdsbutiken, den var superfin.

Det var verkligen roligt med så många gäster och jag vill slå ett extra slag och uppmana Fellingsbroarna – kom och besök oss i Rotary och ser hur vi har det. Vi träffas varje måndag, jämna veckor på kvällstid och då ger vi oss då ofta iväg en bit för att besöka intressanta platser och företag. Ojämna veckor träffas vi vid Fellingsbro Folkhögskola mellan kl. 12.00- 13.00 och börjar med en gemensam lunch. Därefter lyssnar vi till olika inbjudna föredragshållare. Det går att se vårt program i kalendern på vår hemsida. Vi blir allmänbildade och håller oss uppdaterade.

Ordning och reda i hönshuset

Rotary är en organisation som gör mycket gott i världen, både på lokal och global nivå. Våra möten är alltid öppna och alla är välkomna! Vi hoppas såklart att de som gästar oss vill bli medlemmar och vill vara med och driva Fellingsbro Rotaryklubbs arbete framåt. Rotary arbetar efter mottot ”service above self” som betyder att vi osjälviskt hjälper andra och vi tycker det är roligare att ge än att få.  Vi känner glädje i att hjälpa andra och bidra till en bättre värld, i både stort och smått. Det kan ju handla om allt från att sponsra en lokal idrottsklubb till att bidra till att en by på andra sidan jordklotet får tillgång till rent vatten genom att bidra till att bygga en brunn eller tillgång till utbildning genom att vara med och bygga en skola.

Kom på våra möten så får du veta mer om Rotary och om hur vi arbetar. Vi kommer ta väl hand om dig!

 

 

About Elias ben Salem 1020 Articles
Elias som bor i Fellingsbro är civilingenjör och civilekonom med ett förflutet från flygvapnet, industrin och egen verksamhet. Elias är skaparen, utvecklaren och utföraren av Fellingsbroportalen som han nu tar med sig in i fellingsbro.se.