Pepparn har inget att göra med ”Dra dit pepparn växer! ”

Fullsatt när distriktsläkaren Per Zetterlund på Folkhögskolan i  Fellingsbro berättade och om Pepparns glada och galna liv.

Han berättade med livfullhet hur han hade blivit intresserad av Pepparn. På hans blogg http://www.pepparn.se/ kan man bland annat läsa.

”Leif ”Pepparn” Pettersson föddes i Resta utanför Lindesberg år 1953. Han hade en farfar som hette Axel och som hade varit skogsarbetare och även gått på luffen i 12 år. Axel var en duktig dragspelare och lärde Pepparn att spela dragspel redan i 4-årsåldern, och ganska snart blev den lille gossen så duktig att han blev efterfrågad som underhållare på kalas i bondgårdarna i trakterna runt Resta och Ramsberg. Pepparn lärde sig också tidigt att spela gitarr och mandolin.”

 

Åskådarna lyssnade fascinerat på Per Zetterlunds föredrag.

Lite av det som förmedlas kan du själv ta till dig genom att gå till hans blogg http://www.pepparn.se/ och dessutom beställa boken om Pepparn.

 

 

 

About Elias ben Salem 621 Articles
Elias som bor i Fellingsbro är  (o)ansvarig chefredaktör. Han är civilingenjör och civilekonom med ett förflutet från flygvapnet, industrin och egen verksamhet. Elias är skaparen, utvecklaren och utföraren av Fellingsbroportalen som han nu tar med sig in i fellingsbro.se.