Nu har utbildningen hur man använder moderna hjälpmedel startat

Rådgivare Anton Torstensson

Tisdagen den 22 november samlades i sockenstugan två omgångar med sex deltagare. Framme vid ”altaret” predikade Anton Torstensson från Bergslagens Sparbank.

Det är inte utan undran som tankarna går till matematikläraren som började terminen med de nya eleverna med följande ord ” Ni tycker det här är enkelt men vänta bara till dess att jag har förklarat”.

Nu gjorde Anton tvärtom. Han tog upp två puzzelbitar som är väldigt viktiga  nämligen Mobilt BankID och Swish.

Mobilt BankID

Mobilt BankID används idag för att säker kommunikation över internet. Att göra bankaffärer är uppenbart men det används i flera andra sammanhang. Om man loggar in på sjuvårdsguiden1177.se så får man tillgång till sina sjukjournaler, recept etc. Skattemyndigheterna är ett annat exempel. Till banken kan man  i och för sig kopppla upp sig mot sin bank med en dosa men det är mer omständligt och krångligare. Klicka på MobiltID ovan för mer information.

Swish

Swish är det nya sättet att göra snabba säkra betalningar med mobiltelefonen. Nu när kontanthanteringen blir att besvärligare så är Swish på många sätt ett bra alternativ. Klicka på Swish ovan för mer information.

 

Fortsättning

Sparbanken kommer att hjälpa till med utbildning i hur man gör bankaffärer men  i mindre grupper.

 

På sikt funderar sockenrådet på att ha vägledning hur man handlar på Internet i sockenstugan.

 

 

 

About Elias ben Salem 700 Articles
Elias som bor i Fellingsbro är civilingenjör och civilekonom med ett förflutet från flygvapnet, industrin och egen verksamhet. Elias är skaparen, utvecklaren och utföraren av Fellingsbroportalen som han nu tar med sig in i fellingsbro.se.