Ida: Apropå skiftande färger och nya vindar …

Sommaren har blåst bort. Hög, klar luft, blå himmel och värmande sol som står allt lägre; hösten har kommit. Löven skiftar färg till varmare toner.  Träd och växter färgar landskapet gult, oranget och rött.
Mot en södervägg sitter vindruvsklasar i söta, saftiga flockar och liksom trycker sig tätt mot varandra, skyddande mot sval luft och morgonfrost. På samma sätt som vi borde skydda varandra.
Vad gör vi när apotek och tandvård läggs ner och familjer tvingas flytta? Det pratas om att en tredjedel av skolans elever, kompisar, grannar, ska ryckas upp med de nyss omrotade rötterna. Oro gror under ytan. I gathörnen står smygande frågor och spanar ovisst, andra ropas ut högt. Är det ett första steg mot en nedläggning av skola, ishall och föreningsliv? Vad är sant, vad är spekulationer? Vad kan vi göra? Kanske kommer inte någon solskensfrukost på ett bananskal. Kanske krävs ibland att vi ställer oss upp, samlas och enas kring faktiska förutsättningar. När vi gjort vad vi kunnat, när vi känt oss delaktiga och aktiva, då kan vi luta oss tillbaka, och känna att vi förtjänat vår bananskalsfrukost i solen, med ett smörgåsbord av möjligheter till frukost.

About Elias ben Salem 813 Articles
Elias som bor i Fellingsbro är civilingenjör och civilekonom med ett förflutet från flygvapnet, industrin och egen verksamhet. Elias är skaparen, utvecklaren och utföraren av Fellingsbroportalen som han nu tar med sig in i fellingsbro.se.