Hälsosamt med sponsorer som stöttar Fellingsbro

Ökad hälsa är lönsamt

Det är viktigt med aktiviteter som främjar ökad hälsa hos oss alla. Fellingsbros orienteringsförening har med hjälp av sponsorer lyckats bygga ett nytt motionsspår ”Hälsostigen”som gör det möjligt för personer som behöver rollator att kunna ta sig fram. Väldigt många timmar har klubben lagt ner på att bygga stigen. Det hade dock inte varit möjligt om inte sponsorer hade ställt upp för att köpa material och hyra specialmaskiner.

Länkar till artiklar om Hälsostigen

Invigningen av nya spåret på käglan blev mycket lyckad

Sparbankens ägarstiftelse hjälpte till att förverkliga Hälsostigen

Gymnastikföreningen har fått stöttning av Spannsam att göra i ordning Lantmännens lokaler vid järnvägsövergången när det inte fanns tider i Idrottshallen.

Runt Fellingsbros stationssamhälle promenerar fellingsbroare regelbundet. En del av promenaden går mellan Kungsvägen och idrottsplatsen på en enskild väg. Där skulle behövas gatuljus för att få en trygg väg den mörka årstiden.

Knytgubbarna hjälper Ishockeyklubben med skötsel av ishockeyrinkarna. Nu senast har man lagt in gummimattor i båsen skänkta från Arboga.

Sponsorer Käglan – annonstavlan

På anslagstavlan på parkeringen för motionsspåren finns en liten vädjan som följer.

Hej alla Motionärer på Käglan.

Vi som jobbar med spåren är medlemmar i FGoIF  O-sektion samt många frivilliga.

Det är inte bara underhåll av spåren som vi gör, det händer ganska ofta att vi får ta hand om sophögar som tippas på skogen.

Vi har en sophämtning som är toppen, en miljöstation som tar hand om det mesta.

Varför behöver man då åka och slänga sopor i skogen??

Skoter som vi använder för att köra skidspår med på Käglan och elljusspåret vid Idrottsplatsen ägs av orienteringssektion.

Allt arbete vi gör är ideellt.

Det kostar en del att hyra maskiner och sedan hålla dem med bränsle, skottkärran drar inte annat ”bränsle” än kaffe och lite tilltugg.
Det är jobbigt att göra hela spåret med handkraft, så därför hyr vi en fyrhjuling ibland för att göra en större arbetsinsats.

Vi vet att många njuter av att ta en promenad, löprunda eller en tur på skidor och därför vill skänka en slant för att stödja vårt frivilliga arbete.

Vi har därför öronmärkt ett konto vi O-sektionens kassabevarare för underhåll av Käglanspåret.

Du som vill skänka en slant kan göra det på  bankgiro FGoiF  O-sektion 5345-0029. Märk inbetalningskortet ” Underhåll Käglanspåret”.
De( går även att swisha på nr. 1231707223.

Inbetalningskort ligger i plåtlådan.

Fellingsbro Go/F O-sektion .

Vill du ha personlig kontakt: Ring Tage Persson 0581-620763 eller 070 5804795
eller Nils-Göran” Pliggen” Linden 0581-620322 eller 0730800322.

 

 

About Elias ben Salem 700 Articles
Elias som bor i Fellingsbro är civilingenjör och civilekonom med ett förflutet från flygvapnet, industrin och egen verksamhet. Elias är skaparen, utvecklaren och utföraren av Fellingsbroportalen som han nu tar med sig in i fellingsbro.se.