Historien om soppluncherna!

S:t Olofsgården

Kerstin Åkerlind är en av dem som var med och serverade den första sopplunchen i Svenska kyrkans regi i Fellingsbro. Det står inte på så är det 20 år sedan den dagen. På den tiden var det Olofsborg som var församlingshem. Det brukade komma uppåt 25 personer. Saga Larsson, Vivan Fernström, Margareta Karlsson från Ekebyhammar och Kerstin brukade koka bland annat Lättlagad köttfärssoppa eller morotssoppa. Kerstin tycker att soppluncherna är ett bra sätt för människor att få träffa varandra och äta tillsammans. Efter några år kom Berit Pettersson med och hon brukade baka kakor till kaffet. När församlingshemmet flyttade till nuvarande St Olofsgården tog ett nytt gäng soppkokare över. Ulla Eklund, Berit Pettersson, Gertie Thunberg, Gunborg Lejon, Ann-Marie Löthgren, Karin Friman, Margareta och Alf From är några av dem som har varit med och kokat soppa, bakat bröd och kakor och sett till att de ca 50 gästerna känt sig välkomna och att de fått slå sig ner med sin sopptallrik vid dukat bord.

Olofsborg

Åren har gått och fortfarande serveras sopplunch en gång i månaden i församlingens regi! Alf och Margareta From hjälper till. Majvor Larsson, Britt-Marie Mårtensson, Annmari Karlsson, Yvonne Ingvarsson och Margareta Karlsson från Spannarboda är numer flitiga soppgruppsmedlemmar. ”Det är roligt att göra något som gläder andra och särskilt när man gör det tillsammans”, tycker de. ”Lunchgästerna surrar och vi jobbar!”

Tack alla som jobbat med soppluncherna genom åren! Ni har gjort ett fantastiskt arbete!

Soppluncherna i St Olofsgården blir i höst torsdagarna 26 september, 31 oktober och 28 november kl 12-13.
Välkommen att äta soppa tillsammans. Kostnad 30 kr

Länk till senaste kyrknytt

Näsby & Fellingsbro församlingar • nr 3 • Augusti 2019

NF_3-19
About Elias ben Salem 845 Articles
Elias som bor i Fellingsbro är civilingenjör och civilekonom med ett förflutet från flygvapnet, industrin och egen verksamhet. Elias är skaparen, utvecklaren och utföraren av Fellingsbroportalen som han nu tar med sig in i fellingsbro.se.