”Koola laget” från Fellingsbro slår Arboga med häpnad! Och konkurenterna med hästlängder?

Foto: Caroline Kleber

I morgon lördag kommer ”Koola laget” från Fellingsbro att ro i finalen i  kapprodden som ordnas under medeltidsdagarna i Arboga. Åk och heja! Hejaramsan är enkel: Muu, muu, muu!

Ett gäng glada kossor har aldrig någonsin vunnit en kapprodd. Nu är det dags! Det ”Koola laget” från Fellingsbro kan helt enkelt gå till världshistorien!

Bakom det glada ”Koola laget” från Fellingsbro står naturligtvis och bland annat Berit och Caroline Kleber. Det är de som ”koachar” kolaget från Fellingsbro som består av Lars och Nils Persson, Martin och Johanna Kleber, Viktor Rickardsson och Helena Persson.

Redan vid fredagens försöksrodd slog Fellingsbros ”Koola lag” världen med häpnad genom att notera näst bästa tiden. Finalplatsen säkrades med snygg och hög svansföring. Laddningen inför morgondagens final som går 13.30 går helt enligt (foder)plan. eller som Caroline säger:

-Vi grundar med klöverrikt, nyskördat hö, kalvost samt spetsad mjölk! Sedan är det bara att mjölka ur de sista krafterna.

Bord som bord

Enda problemet som ”Koola laget” haft är att de har varit svårt för dem att skilja mellan styrbord, babord och foderbord. Det är förklaringen till att lagets första färd blev lite vinglig. Men det redde ut sig och laget rodde upp sig.

Inför finalen har ko-coacherna Berit och Caroline ett äss i mjölkhinken som gör att de är övertygade om att bärga guldmedaljerna.

-Om vi förlorar kommer vi att lägga in en protest!!! De lag som slår oss i finalen slår ju faktiskt ett gäng kor. Att slå djur är att betrakta som djurmisshandel och är i allra högsta grad straffbart!

Och en sak är säker: finalen i kapprodden vid årets medeltidsdagar i Arboga kommer att bli både se- och minnesvärd. Åk och heja!

Muu, muu, muu!

 

Mer om Medeltidsdagarna i Arboga

About Arne Wikström 323 Articles
Arne är lantmästaren som blev journalist. Han har ett förflutet från b l a tidningen Land men är numera ordbrukare, bokstavsskötare och fårfarmare i Nyckelby vars fotbollslag (enligt Arne) spelar på Sveriges mest välskötta gräsplan.