Utflykt till Ängelsberg

Lördagen den 6 juli kl 08.00 gjorde ett 40-tal medlemmar i Finnåkers Nya Bygdegårdsförening en dagstur med buss till Ängelsberg.

När fellingsbro.se talar med Sven Larsson, som flyttade till Karlstad i slutet av 60-talet men har sommarstuga i Finnåker, säger han:

– Solen sken under hela resan och temperaturen höll sig bekvämt runt 20 grader. Första stoppet i Ängelsberg blev vid färjeläget till Oljeön. I två omgångar skeppades resenärerna över med färja till ön där två guider delade upp gruppen och lotsade runt besökarna. Guiderna var välformulerade och gjorde besöket synnerligen intressant. Efter återresa med färjan intogs en välsmakande lunch på Nya Serveringen i Ängelsberg. Eftermiddagsturen gjordes till brandfältet Hälleskogsbrännan som drabbades av den stora skogsbranden 2014. En rundtur i området med buss och en promenad till utsiktstornet stod på programmet. Ett antal fikapauser under dagen var nog så viktiga. Vid 17-tiden var resenärerna tillbaka bygdegården i Finnåker och därtill mycket nöjda med dagen.


Fika innan färjeöverfart till Oljeön
Färja till Oljeön
Framme på Oljeön hos guide


Återresa på färjan


Lunch på Nya Serveringen Ängelsberg


Besök på brandfältet


Hemma och välbehållna efter en toppendag

 

About Elias ben Salem 613 Articles
Elias som bor i Fellingsbro är  (o)ansvarig chefredaktör. Han är civilingenjör och civilekonom med ett förflutet från flygvapnet, industrin och egen verksamhet. Elias är skaparen, utvecklaren och utföraren av Fellingsbroportalen som han nu tar med sig in i fellingsbro.se.