Nationaldagen firades vid Fellingsbro Hembygdsgård med pompa och ståt

Väl besökt nationaldagsfirande.

Man  samlades på Nationaldagen på Olofsberg för att gemensamt vandra till Hembygdsgården vid Folkhögskolan.

I spetsen av paraden av gick fanbärare med Frövifors musikkår tätt i hälarna. Deltagarna hade hörsammat uppmaningen att om möjligt bära hembygdsdräkt. Sist i tåget åkte dagens talare författaren och framtidsvisionären Alfred Ruth och Rotarys stipendiater i häst och vagn. Brandbilen var förstås med i tåget.

Parad

Hembygdsföreningens ordförande Karl Arne Löthgren hälsade alla hjärtligt välkomna till dagens firande.

Frövifors musikkår började med” Sveriges flagga” av  Hugo Alfvén tätt följd av  Ulf Lundells ”Öppna landskap” den nya nationalsången och till sist ” Mats Paulssons ” Visa vid vindens ängar”.

Årets talare var Alfred Ruth världsberömd i Fellingsbro och kanske inte bara där. En inblick i nutiden men framför allt i framtiden. Budskapet var enkelt. Hur vill du att framtiden ska bli. Du har ett eget ansvar i detta spel. Framtiden kan vara skrämmande men med engagemang kan man göra det spännande. Det är upp till dig att se till att det går i rätt riktning.

”Pliggen” Lindén

Härligt var också att Fellingsbros eldsjälar uppmärksammades.  Våra härliga Knytgubbar var världsberömda tidigare och nu är de så också i Fellingsbro.  För det utsökta gänget tog ”Pliggen” Lindén emot Rotarys stipendium för ungdomsledarskap. En välförtjänt uppmärksamhet.
Orienteringsklubben arbetar febrilt vidare. John Martinsson tog emot ett bidrag för att hjälpa äldre komma ut i naturen. Nu kan även äldre njuta av att motionera på Käglan. För säkerhets skull går det bra att använda rollator.

John Martinsson visat stolt upp checken

Bildarkivets jubileums-fotoutställning fanns till beskådning och till lite begrundan.

 

 

 

 

About Elias ben Salem 813 Articles
Elias som bor i Fellingsbro är civilingenjör och civilekonom med ett förflutet från flygvapnet, industrin och egen verksamhet. Elias är skaparen, utvecklaren och utföraren av Fellingsbroportalen som han nu tar med sig in i fellingsbro.se.