Inbjudan till Fellingsbrodagen!

Fellingsbrodagen augusti 2018

Fellingsbro Integrationsnätverk FIN har redan kommit långt i planeringen av årets Fellingsbrodag. I år blir Fellingsbrodagen den 17 augusti. Det blir ett ypperligt tillfälle för  din förening  och företag att visa upp sig. 

Mats Byrén

När fellingsbro.se frågar Mats Byrén Fellingsbro  om  Fellingsbrodagen säger han:

– Fellingsbrodagen hölls för första gången förra året och blev, vågar vi påstå, en succé. Ett tjugotal medverkande föreningar, företag, organisationer och verksamheter och runt 500 besökare. Fellingsbrodagen speglar vilken livaktig bygd vi finns i. Detta sker genom att alla upptänkliga verksamheter presenterar sig. Det möte som uppstår är ett tillfälle  att värva medlemmar, hitta nya ledare, sälja sina produkter, söka arbetskraft – i mötet skapas möjligheter!

– Fellingsbrodagen bygger på att de deltagande själva presenterar sig på det sätt man tycker är lämplig. Det innebär ett stort utrymme för egen kreativitet.

Hur går det till?
– Alla deltagare tilldelas en utställningsyta på området. På denna yta, som är ungefär 4×4 meter, kan man presentera sig på det sätt man tycker är lämpligt. Det kan vara en utställningsmonter, prova-på-verksamhet, tävling – eller en kombination av dessa. Finns behov av större yta går det säkert att ordna

Plats för Fellingsbrodagen

Var är det?
–  Fellingsbrodagen är utomhus, på gräsplanen vid Idrottshallen, alltså vid Ekbackens skola. Tänk därför på att ”försäkra” din yta utifrån vädret. Fellingsbrodagen startar klockan 11 och stänger klockan 15.

Uppträndanden

Vad händer på Fellingsbrodagen?
– Utöver vad utställarna erbjuder finns också en scen. Från den erbjuds underhållning vissa tider men det kommer också att bli möjlighet för utställarna att presentera sig själva, eller genom att de intervjuas. Ove Hoffner kommer att medverka med barnteater. Vad gäller mat och dryck så kommer det att erbjudas korv med bröd och en fika-buffé.

Vad kostar det?
– På Fellingsbrodagen är allting gratis! Det innebär att utställarna inte behöver betala något för sin plats. Men det innebär också att ingenting får kosta något för besökarna. Man får alltså gärna göra reklam för varor, men inte sälja något under dagen. Man får marknadsföra sin verksamhet men inte ta upp medlemsavgifter eller liknande. Allt ska vara gratis!

Allt är gratis

Vem arrangerar Fellingsbrodagen?
– Fellingsbrodagen arrangeras av Fellingsbro Sockenförenings näringslivsgrupp och integrationsgrupp med stöd av Lindesbergs kommun. Sockenföreningen arbetar för att Fellingsbroområdet – det vi gärna kallar ”socknen” – ska vara en intressant, trygg, bra och utvecklande plats att bo och leva i. Just därför hoppas vi att många vill vara med och visa upp sig. För det är genom det vi gör tillsammans som målsättningen kan hållas vid liv.

Hur anmäler man sig, och vem kan man fråga?
Man anmäler att man vill vara med genom att skicka ett epostmeddelande till fellingsbrodagen@fellingsbro.se. I meddelandet anger man vilken förening eller företag det gäller och så kontaktuppgifter. Man kan också ringa till mig 070-9506852, men helst ser vi att vi får anmälningarna på epost.

Man kan också titta in i sockenstugan (Bergsvägen20) och lämna ett meddelande så kontaktar vi dig.

About Elias ben Salem 813 Articles
Elias som bor i Fellingsbro är civilingenjör och civilekonom med ett förflutet från flygvapnet, industrin och egen verksamhet. Elias är skaparen, utvecklaren och utföraren av Fellingsbroportalen som han nu tar med sig in i fellingsbro.se.