Valborgsfirande i Ullergården med landshövdingen

Maria Larsson rattar sin "Grålle af Ullersätter".

Valborgsfirandet 2019 går till historien. Inte minst för att det blev premiär för en Majbrasa inomhus på Ullergården i Ullersätter!

Premiär för Majbrasa inomhus i Ullergården!

Christofer Kärrdahl Ullergården:

Torkan i April fick oss att avstå från att tända brasan. Den fick ersättas av en virtuell brasa på bildskärmen inne på Ullergården. Dessutom hade vi lyckats få landshövding Maria Larsson att hålla vårtalet.

Det var en stor skara som hade kommit till Ullergården för det traditionella Valborgsfirandet.

Landshövding Maria Larsson

Musik och sång fyllde lokalen och mötte oss när vi kom in. Landshövdingen var på gott humör, hälsade och pratade med flera. Det var premiär för henne i Ullersäter vilket hon gladde sig åt.

När det blev dags för vårtalet tystnade musiken och Maria Larsson ändrade scenen. Som en van talare lyfte hon fram vikten av det lokala engagemanget och vikten av att ha platser som Ullergården för att locka till att bo på landet.

Efter talet var det meningen att det skulle bli traktorfärd till brasan. Men eftersom det inte blev brasa så fick det räcka med en traktorfärd. Maria Larsson är uppvuxen på landet men hade inte kört traktor förut så det var med spänning som hon släppte på kopplingen och åkte iväg. Traktorn var klassikern Fergusson TEA20 eller mer känd som Grålle.”

About Elias ben Salem 359 Articles
Elias som bor i Fellingsbro är  (o)ansvarig chefredaktör. Han är civilingenjör och civilekonom med ett förflutet från flygvapnet, industrin och egen verksamhet. Elias är skaparen, utvecklaren och utföraren av Fellingsbroportalen som han nu tar med sig in i fellingsbro.se.