Den årliga lammklappardagen i Balsta

Foto: Per Knutsson


Klappa lammen och hälsa på fåren, getterna, kaniner och de nykläckta kycklingarna!

Ann-Sofie Ahlgren lät Tyra 7 år få äran att flaskmata. Foto: Anna Linder

När fellingsbro.se talar med Ann-Sofie Ahlgren Norra gården Balsta säger hon:

– Det är en jäktig tid nu med lamningen som pågått ett par veckor. Det är några tackor kvar, som ska lamma. Har man tur får man se lamning på lördag.. För närvarande har vi fem flasklamm. Det ska bli härligt att få hjälp av barnen på lördag den 27 april med att flaskmata dem. Det är inte bara lammen som gillar att bli klappade utan även getterna och kaninerna tycker om det

Ponnyridning ger hela dagen guldkant. Foto: Anna LInder

.

Klockan två kommer Anita Tjerneld med sin får och vallhundar för att visa hur vallningen går till.

Mellan tolv och tre går det bra att ponnyrida till det facila priset av 20 kronor per tur. Skulle tarmen knorra lite så finns det korvgrillning, café.  En liten marknad i bygdegården liksom gårdsbutiken är öppen där du kan handla  lokalproducerade produkter.

 

Anita Tjeneld demonstrerade förra året fårvallning med hjälp av två australiensiska fårhundar kelpies.

 

About Elias ben Salem 359 Articles
Elias som bor i Fellingsbro är  (o)ansvarig chefredaktör. Han är civilingenjör och civilekonom med ett förflutet från flygvapnet, industrin och egen verksamhet. Elias är skaparen, utvecklaren och utföraren av Fellingsbroportalen som han nu tar med sig in i fellingsbro.se.