Landsbygdsskolorna räddades i sista stund

Vid kommunfullmäktigemötet i Storå i torsdags beslutades att frågan om landsbygdsskolorna i Ramsberg och Rockhammar ska återremitteras och att deras framtida verksamhet ska utredas på nytt.

SVT.SE

Vid kommunstyrelsens möte i tisdags togs beslut om att lägga ner skolorna i Rockhammar och Ramsberg. Det beslutet upphävdes således av kommunfullmäktige vid torsdagens möte i Storå.

Förlorare i striden om landsbygdsskolorna är Socialdemokraterna och moderaterna som tydligt och klart drivit linjen om nedläggning. Vinnare är alla övriga partier, d v s KD, C, V, MP, L, SD och Lpo  – och inte minst ett stort antal engagerade föräldrar och landsbygdsbor –  som delar uppfattningen att landsbygdsskolorna behöv för att hela kommunen  ska kunna leva och utvecklas.

På fellingsbro.se fortsätter vi att bevaka skolfrågan.

På SVT kan ni läsa Framtiden för skolorna i Ramsberg och Rockhammar utreds vidare

 

About Arne Wikström 239 Articles
Arne är lantmästaren som blev journalist. Han har ett förflutet från b l a tidningen Land men är numera ordbrukare, bokstavsskötare och fårfarmare i Nyckelby vars fotbollslag (enligt Arne) spelar på Sveriges mest välskötta gräsplan.