Nu blir det extra gott att komma till Fellingsbro

Nu finns det två goda infarter till Fellingsbro. Vid den södra infarten finns ”Peters Bageri” och vid den norra finns Solhems Konditori och Handelsträdgård. Därmed blir det extra gott att vistas i Fellingsbro!

Peters Bageri

För någon vecka sedan smygöppnade Peter Fryxell sin nya kaffeservering i Motorbolaget/Mekonomens lokaler. Nu till helgen är det dags för den verkliga premiären.

-Jajamen! Nu har vi finkalibrerat kaffemaskinen och dessutom har vi testbakat såväl bullar som wienerbröd och lite andra bakverk. Våra testsmakare har smackat allt mer förtjust så nu är vi redo att köra för fullt i bageriet, säger Peter som är glad över att doften av nybakade bullar tar över allt mer i butiken. Peters Bageri har samma öppettider som bilverkstaden.

Solhems minikonditori

Som grädde på moset smygöppnar ett litet minikonditori med servering i Solhems lokaler nu på lördag. Den stora kondispremiären blir nästa helg i samband med julmarknaden på Solhems Handelsträdgård.

En bild på Angelica & Pernilla som tagit över Solhems handelsträdgård
Angelica och Pernilla.

-Serveringen kommer att vara öppen varje helg och ha samma öppettider som Handelsträdgården (9-14), säger Pernilla Johansson som numera driver Solhem tillsammans med Angelica Ruth.

Den som kommer att hålla ett extra vakande öga över serveringen på Solhem är Ann Almqvist Eriksson och de goda bakverk hon kommer att förse kaffegästerna med är pinfärska läckerheter från HåGes bageri och konditori i Arboga.

-Nu till helgen blir det ett litet mer begränsat adventsfika med lussebullar, pepparkakor och lite annat smått och gott. Men redan till nästa helg kommer frestelserna att öka betydligt!

Från att ha varit en mycket viktig del av Lindesbergs kommun blir  nu Fellingsbro även en väldigt god del av samma kommun. Det är onekligen en fin utveckling.

 

About Arne Wikström 313 Articles
Arne är lantmästaren som blev journalist. Han har ett förflutet från b l a tidningen Land men är numera ordbrukare, bokstavsskötare och fårfarmare i Nyckelby vars fotbollslag (enligt Arne) spelar på Sveriges mest välskötta gräsplan.