Bilorienterarna hittade hem

För andra gången startade Team Mikro sin bilorientering från Sockenstugan Bergsvägen 20.

Maria Bleckur

När fellingsbro.se frågar Maria Bleckur om onsdagens tävling säger hon:

– Speciellt roligt var att tre ekipage hade tre generationer i samma bil. En lycklig Emil åtta år fick revansch från förra årets tävling för idag hittade han alla sexton kontroller tillsammans med farfar och pappa bakom ratten.

– De andra två var en småbarnsfamilj och ett kompisgäng tjejer. Pokaler delades ut till bästa senior och bästa junior. Vid kaffet och bullen efteråt kom de sedvanliga snacket om var de kluriga  kontrollerna hade varit till.

Henning Baeckström

Henning Baeckström tillägger:

– Det här var årets näst sista familjeorientering med bil. Den är genomfördes med många fina resultat. Starten med bilarna var från sockenstugan med tre minuters mellanrum. Startfältet var väldigt varierat med ålder från åtta till sextiotre år- både killar och tjejer i en salig blandning.

– I seniorklassen segrade Roland Rohde och Robert Ryman med taktiken att ta fram alla punkter före start samt ha extra ögon i baksätet i form av Kalle Ryman och Fabian Wilhelmsson.

Alice och Anna

– I juniorklassen segrade kartläsare Robin Grage  med förare Maria Grage efter en dramatisk kamp mot Alice Bleckur.

– Vi vill även ge en eloge till vår yngsta kartläsare Emil Granqvist, från Arboga, som lyckades pricka in alla kontroller helt korrekt. Mycket stark jobbat.

– Stämningen var på topp efter målgång, och kaffe och bulle smakade fint i samband med prisutdelningen.

Klassindelningen är enkel:
Junior är kartläsare under 18 år.
Senior är alla över 18 år.

Måttot för upplägget var: ”Alla kan vara med”

About Elias ben Salem 255 Articles
Elias som bor i Fellingsbro är  (o)ansvarig chefredaktör. Han är civilingenjör och civilekonom med ett förflutet från flygvapnet, industrin och egen verksamhet. Elias är skaparen, utvecklaren och utföraren av Fellingsbroportalen som han nu tar med sig in i fellingsbro.se.