Nu är julklappsfrågan löst, gå till sockenstugan!

Nu har startskottet gått för Sockenmarknaden i Sockenstugan.

Ida Rosén Branzell, Marita Haraldson och Inger Kjerling

Ida Rosén Branzell, Marita Haraldsson och Inger Kjerling hälsar de första besökarna välkomna till marknaden. Du kommer den närmaste tiden ha goda möjligheter att träffa dem.

Inger Kjerling

 

 

För Inger Kjerling är honung huvudsaken men man får inte glömma bort bisakerna – bipollen, vaxljus och andra produkter. När fellingsbro.se nyfiket frågar om bipollen säger Inger:

– Bipollen är full av bioaktiva ämnen och är nästan den perfekta födan. Den innehåller 22 aminosyror vilket gör den till extra bra proteinkälla. Även små mängder pollen fungerar bättre än rent syntetiska vitaminer.

Detta är intressant. Hudvårdsprodukter brukar vara föremål för just diskussioner kring vad de innehåller.

Maud Bernhardsson

Maud Bernhardsson berättar:

– Döda Havet, världens mineralrikaste hav är känt som kurort sedan urminnes tider och dess mineraler är erkända för att skänka avslappning, ge näring till hyn, aktivera Alla produkter är egen från odling, giftfrittblodcirkulationen och lugna reumatiska obehag samt rubbningar i ämnesomsättningen. Det är produkter därifrån som jag har på bordet här.

När vi kommer till Marita Haraldson börjar vi ana en gemensam nämnare – hälsa för kropp och själ. När vi frågar säger hon:

– Vi har gått från konventionellt jordbruk till ekologiskt. Vårt mjöl, matvete och havregryn är hälsosamt på två sätt. Produkterna kommer garanterat inte ha något besprutningsmedel i sig och inte minst så kommer inte naturen bli förorenad med bekämpningsmedel. På vår gård i Rynninge tar vi gärna emot besökare och vi berättar och guidar.

Bredvid Marita har Liesel Ivarsson, Östergårdens grönt, sitt stånd med Aroniajucie, svart vinbärssaft, röd vinbärssaft och tranbärsgele till både hälsa och smak.
Alla produkter är egen från odling och giftfria.

Ida Rosén Branzell har dukat upp sina böcker. Om hon själv inte är i salongen är det bara att swisha betalningen.

Ida Rosèn Branzell
Liesel Ivarsson saftförsäljning

 

Birgitta Bartoft

Genom skyltfönstret ser vi Birgitta Bartoft göra små snögubbar med pyttesmå vantar. De och de små husen är utmärkta presenter  inför julen.

Justynas stickning

Eftersom det är en marknadsplats kommer utställare komma och gå. Exempelvis kommer Maud Bernhardssons sonhustru Justyna Bernhardssons att finnas med.

 

About Elias ben Salem 255 Articles
Elias som bor i Fellingsbro är  (o)ansvarig chefredaktör. Han är civilingenjör och civilekonom med ett förflutet från flygvapnet, industrin och egen verksamhet. Elias är skaparen, utvecklaren och utföraren av Fellingsbroportalen som han nu tar med sig in i fellingsbro.se.