Nu är Ullersäter uppkopplad mot internet

Ullergården

Fiberutbyggnaden är gjord i Ullersäter och nu är också Ullergården uppkopplad mot internet.

Kjell-Åke Wijk

Även om det var länge sedan som Ullersäter fick fiber avvaktade Ullersäters bygdegårdsförening länge med att dra in fibern i lokalen i Ullergården. Det var en stor kostnad för föreningen och vi tvekade länge eftersom det innebär en löpande kostnad för oss att ha detta, säger ordförande i bygdegårdsföreningen Kjell-Åke Wijk.

– Vi visste att det skulle vara en fördel i framtiden om lokalen är uppkopplad. Efter att vi fick ett bidrag från kommunen för att dra in fiber vågade vi ta steget och slå till. Numera finns en 100 Mbit anslutning som kommer att räcka för våra behov.

Vad ska ni göra med denna möjlighet kan man ju undra?

– Vi har fått förslag på att ordna släktforskningskurs för intresserade och att ordna LAN för de yngre. Man skulle också kunna samlas för att titta på större idrottsevenemang tillsammans och mycket annat. Kommunledningen har lovat att förlägga ett fullmäktigemöte i Ullergården så fort vi har internetuppkoppling.

– Vi hoppas också att intresserade i området vill använda Ullergården för olika aktiviteter där en internetuppkoppling är bra att ha.

Ni har idéerna, vi har lokalen och internet avslutar Kjell-Åke.

Kolla in Ullergårdens hemsida för mer info www.ullergarden.se

När fellingsbro.se talar med Christofer Kärrdahl tillägger han.

– Nu har vi äntligen installerat fiber och anslutit oss till internet. Uppkopplingen är fri när man hyr lokalen eller är med på något arrangemang.

– Använd er fantasi för att dra nytta av möjligheten med internet i lokalen. Ordna ett LAN eller något annat som kräver internet. Uppkopplingen är 100/100 Mbit så det bör räcka en bra bit.

Läs mer på http://ullergarden.se/ullergarden/internetuppkoppling-wifi

About Elias ben Salem 409 Articles
Elias som bor i Fellingsbro är  (o)ansvarig chefredaktör. Han är civilingenjör och civilekonom med ett förflutet från flygvapnet, industrin och egen verksamhet. Elias är skaparen, utvecklaren och utföraren av Fellingsbroportalen som han nu tar med sig in i fellingsbro.se.