Gratis höstlovsaktiviteter

Lindesberg kommuns arrangemang med gratis sommarlovsaktiviteter blev en succé med rekordmånga deltagare. Nu har programmet blivit klart för höstlovsaktiviteterna och även de blir helt gratis.

Vad kommer att hända? Alice Lindstedt, Lindesbergs kommun svarar:

– Alla barn och ungdomar som är bosatta i Lindesbergs kommun och går i grundskolan årskurs 1-9 är välkomna att delta. På vissa aktiviteter får även de lite mindre barnen vara med. Alla aktiviteter är gratis och i vissa fall ingår även transport. De flesta aktiviteter kräver ingen föranmälan, men om det krävs framgår det i informationen om respektive aktivitet och anmälan görs enbart digitalt på hemsidan lindesberg.se/lov.

– Vi erbjuder aktiviteter i hela kommunen och i Fellingsbro kan man bland annat bygga finurliga saker med komtek, prova på crossfit eller skapa olika bildtryck med hjälp av en professionell bildlärare. Till andra aktiviteter som exempelvis bio i Frövi, boda borg, tropiskt pool party i Lindesbergs energikälla och den stora fotbollsturneringen i Lindesberg Arena kommer det att finnas transport från Fellingsbro. Det gäller även nattbion i Frövi.

– I fotbollsturneringen tävlar alla kommuners klasser i respektive årskurs mot varandra och det kommer att delas ut pris för bäst utklädda klass. Andra aktiviteter kommer finnas i arenan för de som inte vill spela (bland annat en mekanisk rodeotjur) så man får gärna hänga med och heja på sina klasskompisar. Spännande!

– Mer information får du på hemsidan www.lindesberg.se/lov eller mejla till  lov@lindesberg.se

Vad händer speciellt i Fellingsbro

Ishallen i Fellingsbro
Tider: Varje dag 09.00-17.30.
Måndag 29 oktober 09.30-16.00 finns knytgubbar på plats som lånar ut skridskor och hjälmar samt bjuder alla barn och ungdomar på korv och dricka.

Tisdag 30 oktober
Bygga finurliga saker med komtek
För dig i klass 1-6.
Du experimenterar och löser tekniska utmaningar. Som deltagare får du stöd av inspirerande handledare och generöst med material, verktyg och maskiner.
Tider: 10.00-13.00
Plats: Matsalen på Ekbackens skola, Fellingsbro
Kontakt: Sara Sporre 0581-811 45

Ullergården

Magisk träslöjd i Ullersäter
För dig i klass 1-6. OBS föranmälan krävs!
Vi täljer magiska trollstavar som gör att du kan trolla och önska dig nästan vad som helst! Du kan välja mellan för- och eftermiddag.
Tid: 10.00 och 13.00
Plats: Ullergården i Ullersäter
Antal platser: 8 per tillfälle
Anmälan och kontakt: Kjell-Åke Wijk 070-723 61 67

Torsdag 1 november
Bildtryck med hjälp av en professionell bildlärare
För dig i klass 3-6.
Under ledning av en professionell bildlärare får du lära dig att skapa bildtryck med olika lättare grafiska tekniker. En aktivitet för dig som är kreativ och vill lära dig mer.
Tid: 10.00 (pågår ca 3 timmar)
Plats: Matsalen på Ekbackens skola, Fellingsbro
Kontakt: Agi 070-781 04 29

Fredag 2 november
Crossfit för nybörjare
För dig i klass 4-9.
Lär dig allt om hur du tränar Crossfit och en hel del annat om träning.
Tid: 10.00. Pågår ca 3 timmar.
Plats: Crossfit Fellingsbro, Oppboga Bruk.
Kontakt: Mark Bannon 079-073 49 19.

 

 

About Elias ben Salem 409 Articles
Elias som bor i Fellingsbro är  (o)ansvarig chefredaktör. Han är civilingenjör och civilekonom med ett förflutet från flygvapnet, industrin och egen verksamhet. Elias är skaparen, utvecklaren och utföraren av Fellingsbroportalen som han nu tar med sig in i fellingsbro.se.