Fellingsbroporten är det vinnande namnet!

Om människorna i Fellingsbro får som de vill ska den nya rastplatsen vid Motorbolaget/Mekonomen heta Fellingsbroporten. Det är ett mycket bra namn tycker vi på fellingsbro.se.

Det fanns fem namn att rösta på: Fellingsbroporten, Fellingsbroportalen, Fellingsbrostoppet, Petersplatsen och Petersborg. När rösterna började droppa in till fellingsbro.se i omsröstningen tog Fellingsbrostoppet och Petersplatsen täten. Men efterhand knappade Fellingsbroporten in och gick till slut upp i klar ledning och vann hela omröstningen.

Slutresultatet av omröstningen blev det här räknat i procent av rösterna:

Fellingsbroporten 33
Petersplatsen 26
Fellingsbrostoppet 22
Fellingsbroportalen 11
Petersborg 8

Det vinnande namnförslaget har nu skickats vidare till kommundirektör Christer Lenke, Lindesbergs kommun. Han ska ta namnfrågan vidare till Samhällsbyggnad Bergslagen för beslut.

En glad Peter

En glad Peter Fryxell som ser fram emot invigningen

På fellingsbro.se hoppas vi naturligtvis att namnet blir antaget och att det på något sätt kommer att synas klart och tydligt på den nya rastplatsen.

Peter Fryxell, Motorbolaget/Mekonomen, tycker att rätt namn vann omröstningen.

-Fellingsbroporten är bra. Det låter välkomnande!

Till sist säger vi Grattis! till Gun Britt Erixon och Gunborg Lejon. De skickade båda in namnförslaget Fellingsbroporten och belönas med en blomsterbukett på Solhems Handelsträdgård.

About Arne Wikström 313 Articles
Arne är lantmästaren som blev journalist. Han har ett förflutet från b l a tidningen Land men är numera ordbrukare, bokstavsskötare och fårfarmare i Nyckelby vars fotbollslag (enligt Arne) spelar på Sveriges mest välskötta gräsplan.