Ullergårdens påskspel för barn

Från vänster Höna 1 Cajsa Carlsson Höna 2 Siv Holm Tupp Per Karlsson Skata Kalle Henningsson Påskkärring Ulla Karlsson

Ungefär hundra kom till påskäggletningen för barn i Ullersäter. Den blev blev mycket uppskattad. 

Ullergården har under några år ordnat påskäggletning för barn. Från början under ganska enkla former med ett antal figurer som spelat lite teater i skogen där äggen lagts ut. Eftersom det har blivit populärt och lite av en tradition, har antalet påskfigurer som medverkar utökats –  en tupp, två hönor, två kycklingar, en skata och så naturligtvis påskkärringen. Vad är hemligheten bakom framgångarna?

Vi frågar påskkärringen Ulla Karlsson och en av hönorna Cajsa Carlsson om påskspelet.

– Vi försöker också variera manus lite för varje år. Vi har haft bokstavsjakt för att hitta rätt påskfigur, ett år hade påskkärringen störtat p.g.a kvasthaveri och tappat allt sitt påskpynt och i år började spelet inne i Ullergården med att både skatan och tuppfamiljen hade irrat bort sig så påskkäringen fick komma in och skicka iväg dem bortåt vägen mot skogen. Påskkärringen upptäckte också att hennes kvast var stulen så hon och barnen beslöt att gå iväg bortåt skogen för att leta efter både kvast och ägg.

Utstyrseln är verkar lite uppseendeväckande?

– En mycket duktig sömmerska i föreningen har sytt upp dräkter till alla utom påskkärringen som har en 60 år gammal kjol som ursprungligen syddes till en maskerad. Vi har också duktiga skådespelare som gillar att busa och improvisera och jag tror att vi som spelar har lika roligt som de barn som kommer. Det brukar vara mellan 40 och 60 barn varje gång, vilket gör att vi har två föreställningar.

About Elias ben Salem 152 Articles

Elias som bor i Fellingsbro är  (o)ansvarig chefredaktör.
Han är civilingenjör och civilekonom med ett förflutet från flygvapnet, industrin och egen verksamhet.
Elias är skaparen, utvecklaren och utföraren av Fellingsbroportalen som han nu tar med sig in i fellingsbro.se.