Nu är det inne med innebandy i Fellingsbro

Peptalk vid målburen inför match och laget är samlat. Bild: Anders Almgren Nerikes Allehanda

I veckan kunde vi läsa om i NA om glada och framgångsrika flickor i Fellingabro som spelar innebandy. Och bakom de glada flickorna står två stolta och glada tränare/ledare; Kristofer Ek, Sjömon, och David Persson, Nederby. De visar att det går att bryta och utveckla ny mark även i Fellingsbro

Kristofer och David är gamla barndomskompisar och innebandyspelare. De kom att bosätta sig nästgårds här i Fellingsbro med sina familjer. För bara några år sedan drog de igång ett innebandylekis. Det har nu blivit en av vår sockens många viktiga och framgångsrika idrottsföreningar, Fellingsbro innebandysällskap.

Från början var det mixade lag med killar och tjejer. Nu har det utvecklats till att bli två pojklag och ett flicklag.

– Utvecklingen har gått fort. Det ser vi t ex med flickorna. I höstas var det tre-fyra flickor som tränade med pojkarna. Nu har flickorna en egen träningstid och ett eget lag. Som mest kommer det 15 flickor till träningarna.

Ledare och sponsorer

Nu är innebandysäsongen över för den här säsongen men lagom till skolstarten kör verksamheten igång igen för både flickorna och pojkarna.

Man skulle kunna tro att den ”trånga sektorn” i innebandyn är de små målen. Men det som är den trånga sektorn nu för Fellingsbro innebandysällskap är ledare och i viss mån sponsorer.

– Vi ser att intresset är stort för innebandy här i Fellingsbro. Och vi ser också att intresset bara växer. Ska vi kunna möta det intresset bland flickorna och pojkarna behöver vi fler ledare, säger Kristofer och tillägger:

– Både David och jag kan säkert hinna med att vara tränare för fler lag men vi behöver hjälp med själva lagledandet.

– Naturligtvis tar vi även gärna emot fler sponsorer men ledarfrågan är den mest akuta nu.

Ledaraspiranter och sponsorer får gärna ringa Kristofer direkt. Han nås på 070-322 65 38.

De som läste reportaget i NA om våra innebandytjejer (fin reklam för vår socken!)  kan inte ha undgått vilken spelglädje som innabandyspelarna förmedlade. Den glädjen kan du bidra till att både dela och öka genom att bli ledare. Ring Kristofer!

About Arne Wikström 205 Articles

Arne är lantmästaren som blev journalist. Han har ett förflutet från b l a tidningen Land men är numera ordbrukare, bokstavsskötare och fårfarmare i Nyckelby vars fotbollslag (enligt Arne) spelar på Sveriges mest välskötta gräsplan.