Nu laddar Knytgubbarna upp och om!

Det har varit en hektisk säsong för Knytgubbarna. Men framför allt har den varit väldigt positiv.

-Vi jobbar så bra ihop alla vi ”gubbar”. Dessutom får vi så mycket uppskattning att vår verksamhet närmast skulle kunna inrymmas under det vi kan kalla för ”nöjesbranschen”, säger knytgubbsgeneralen ”Pliggen”.

Årets eldsjälsdiplom till Knytgubbarna.

När skridskoknytarsäsongen nu är över kan Knytgubbarna börja hämta andan. De har tagit hand om ungefär 1 700 barn i ishallen. Det innebär att de knutit ca 3 400 skridskor. Det är den del av deras arbete som syns tydligast. Men de gör även mycket annat. Som att se till att all utrustning, skridskor, hjälmar, halsskydd o s v är perfekt.

-Just nu har vi gått igenom vad vi behöver komplettera med inför nästa säsong som startar i höst. När vi vet vad vi behöver kan vi börja söka ekonomiska bidrag till inköpen. Vi ska också se om det går att få bidrag till bussresorna så att skolorna från Frövi, Vedevåg, Rockhammar, Götlunda och Glanshammar kan komma hit lite oftare, säger Pliggen.

Bild på Pliggen som håller upp en Aftonbladets affisch där det står -Pliggen i Fellingsbro löste skolans skridskoproblem
Pigg Pligg på Aftonbladets löpsedel

-Kan vi bara få skolorna att planera sina besök hos oss lite tidigare inför säsongen kommer vi att kunna hjälpa dem ännu bättre.

Under den sensate säsongen har Knytgubbarna uppmärksammats på många sätt och med all rätt. Pliggen listar några av höjdpunkterna.

-Det viktigaste är den uppskattning vi får från skolorna och barnen. Den ger oss en sådan oerhörd energi att vi kan knyta hur många skridskosnören som helst…och tänk…det här fina, röda hjärtat…ja, du…det kom från eleverna i skolan i Rockhammar…du förstår…

Just här tar Pliggen en liten paus i samtalet med fellingsbro.se. När han börjar prata igen säger han:

-Man blir så rörd. Barnens uppskattning och glädje går rakt in i hjärtat.

Rakt in i hjärtat gick även den mamma som kom till Knytgubbarna med en tårta och ett kuvert med 100 kronor.

Landshövding Maria Larsson deltog med liv och lust i Knytgubbanas arbete.

-Även vi gamla gubbar blir glada för uppskattning!

Knygubbeglädje skapade även Aftonbladet som uppmärksammade Knytgubbarna vid sin gala om ”Svenska hjältar” där de lyfter fram människor som gör mäster/underverk i vardagen.

Knytgubbeglädje skapade även landshövding Maria Larsson som tillbringade en hel förmiddag hos Knytgubbarna och som talade om vilken glädje de skapar och vilken nytta de gör för barnen. Och för hela länet genom att vara goda förebilder.

Knytgubbeglädje skapade även ”Linde” kommun som utsåg Knytgubbarna till årets ”Eldsjälar” i kommunen.

Knytgubbarna och landshövdingen hade en fin förmiddag tillsammans i Fellingsbro ishall.

En glädje återstår. Kommunens årliga lunch efter säsongsavslutningen.

-Den ser vi fram emot. Det blir både gott och roligt!

För närvarande är det tretton knytgubbar som deltar i verksamheten. Några planer på att utvidga gruppen finns inte för närvarande. Man ändrar inte ett vinnande lag. Eller som Pliggen säger:

-Vi är ett så fint och sammansvetsat gäng så vi klarar nog en säsong till…minst.

-Kan vi bara utveckla samarbetet med skolorna lite mer så kan de börja planera sina besök hos oss lite tidigare. Då kan  vi hjälpa ännu fler ännu bättre.

 

 

About Arne Wikström 293 Articles
Arne är lantmästaren som blev journalist. Han har ett förflutet från b l a tidningen Land men är numera ordbrukare, bokstavsskötare och fårfarmare i Nyckelby vars fotbollslag (enligt Arne) spelar på Sveriges mest välskötta gräsplan.