Angelägen teaterföreställning till Fellingsbro

#metoo är en hashtag som skapades i sociala medier för att uppmärksamma hur omfattande sexuella trakasserier är mot kvinnor. Det startade när skådespelerskan Alyssa Milano bad alla kvinnor som ofredats sexuellt att svara på hennes tweet med orden ”me too” den 15 oktober 2017. Tusen och åter tusen kvinnor världen över svarade. Reaktionen blev enorm. Nu kommer teatern #metoo till Fellingsbro.

Teaterprojektet startades upp av länets amatörteaterkonsulent vid Örebro läns bildningsförbund, i samarbete med ABF och Scenit.

En teatergrupp bestående av 9 kvinnor i vägledning och regi av Eva Ahremalm har under våren skapat en föreställning med inslag av både berättelser och musik, allvar och humor. Resultatet beskrivs som ”En starkt berörande föreställning med kvinnors berättelser i fokus. Om makt, skuld, skam och upprättelse”.

Eva Ahremalm  har arbetat som producent, marknadsförare, konstnärlig ledare, chef, sångerska, dramatiker och skådespelare. Hon är utbildad inom dramapedagogik, scenkonst och psykodrama.

Så här beskriver Eva sig själv:

Som chef har jag lärt mig att skapa en inspirerande och kreativ arbetsmiljö, och att ge människor möjlighet att växa.
Som skådespelare har jag lärt mig att vara närvarande och att lyssna på min intuition.
Som dramatiker har jag lärt mig att våga vara både fantasifull och enkel.
Som sångerska att verkligen våga möta min publik.
Som producent och marknadsförare har jag lärt mig ordning och reda och vikten av personliga och ärliga relationer.

I alla mina yrkesroller har jag arbetat med människor som inspirerat, utmanat och fått mig att växa. Nu vill jag dela med mig av det jag har lärt mig…

Den 15/3 klockan 19.00 kan hugade fellingsbroare, och utsocknes, avnjuta den cirka en timme långa föreställningen på Fellingsbro folkhögskola.