Folktandvården i Fellingsbro öppnar innan året är slut

Folktandvården Fellingsbro öppnar i slutet av året.

Projekteringen är klar. Nu ska man hitta någon som kan göra ombyggnaden.

-Går allt enligt vår plan kommer Folktandvården i Fellingsbro att kunna öppna igen i slutet av 2018, d v s i år.

Det säger Gunilla Thorstensson Sjöquist som är ansvarig för Folktandvårdens samtliga kliniker/mottagningar i hela Örebro län.

Enligt den projektplan för Fellinsgbro-kliniken som nu är färdig kommer den nya tandläkarmottagningen i Fellingsbro att innehålla fyra mottagningsrum. De kommer att vara utrustade med den allra senaste tekniken.

-I den nyrenoverade kliniken i Fellingsbro kommer vi helt enkelt att kunna erbjuda mycket modern och tekniskt avancerad tandvård, säger Gunilla.

Fellingsbro folktandvård

Hon har själv en lång och varm relation till just Folktandvårdsmottagningen i Fellingsbro.

-Jag arbetade själv där som tandläkare mellan 1985-1995. Jag har fortfarande många fina minnen från den tiden och jag vet hur viktig mottagningen i Fellingsbro är för alla i Feliingsbro socken. Men jag kan också säga att den har hunnit bli för omoderna för att kunna bedriva bra tandvård i. Ombyggnaden är helt enkelt nödvändig.

Om att vänta på något gott

Men ärligt talat, måste den ta så lång tid?

-Jag förstår frågan och jag förstår den irritation som ligger bakom den. Men vi har ett regelverk som vi måste följa och som ska leda till att allt går rätt till och att det blir så bra som möjligt. Det gör att det tar lite tid.

-Min förhoppning är att allt ska vara klart senast vid årsskiftet. I allra värsta fall kan öppningen av den nya mottagningen i Fellingsbro dröja en liten bit in i 2019. Men vi gör vad vi kan för att skynda på hela det här projektet som är en mångmiljoninvestering.

Och som vanligt gäller den enkla sanningen att ”den som väntar på något gott väntar aldrig för länge”. Den nya mottagningen kommer bl a att invigas med ett ”kaffe och tårtkalas”.

About Arne Wikström 234 Articles
Arne är lantmästaren som blev journalist. Han har ett förflutet från b l a tidningen Land men är numera ordbrukare, bokstavsskötare och fårfarmare i Nyckelby vars fotbollslag (enligt Arne) spelar på Sveriges mest välskötta gräsplan.