Kapplöpning med tiden

En bild på den rivna Rosas grill och marken är jämnad, på bilden syns en grävskopa
Så här ser det ut idag vid grillplatsen som ska förvandlas till rastplats.

Så här det det ut i dag. Den gamla grillen är jämnad med marken. I stället ska det växa fram en grön och fin rastplats intill Mekonomen. Den 1 maj kommer det hit 4000 – 5000 människor och ca 600 bilar. Då ska nämligen Motordagen, det största evenemanget i Fellingsbro genomföras.

Om den nya rastplatsen kommer att bli färdig till dess återstår att se. Det blir en kamp med tiden och tjälen. Innan den går ur marken blir det svårt att omvandla den rosa grillen till en grön, skön rastplats.

– Vid ett möte nu i veckan med arbetsgruppen för Motordagen bestämde vi att Motordagen kommer att genomföras som vanligt. Vi hoppas naturligtvis att rastplatsen ska vara klar till dess. Men om den inte är det kommer vi säkert att klara av att ordna Motordagen i alla fall.  Det kommer att bli en folkfest! säger motordagsgeneral Peter Fryxell, Mekonomen.

Foto: Lena Kallionpää

About Arne Wikström 229 Articles
Arne är lantmästaren som blev journalist. Han har ett förflutet från b l a tidningen Land men är numera ordbrukare, bokstavsskötare och fårfarmare i Nyckelby vars fotbollslag (enligt Arne) spelar på Sveriges mest välskötta gräsplan.