Så skapas en fin tradition!

Bild på lucia och tärnor i Sockenstugan i Fellingsbro

Sockenstugan, Knytgubbarna och Lucia, den treenigheten var början på en tradition.

Bild på utklädda tomtar som säljer av glögg och pepparkakor utanför Sockenstugan inför luciafirandet. Det är flera människor som vill köpa glögg av de utklädda tomtarna.
Tomtegubbar (eller var det knytgubbar?) bjöd på glögg.

På trottoaren stod Knytgubbarna och serverade glögg och pepparkakor. Dörrarna till den varma och mysiga Sockenstugan var öppna. Ut genom den strömmade sångerna. Felingsbro Lucia och hennes tärnor sjöng. Det blev en fin premiär för och i Sockenstugan!

– Vi har fått vara med om något verkligt fint. Förhoppningsvis var det vi såg och hörde början på det som har alla möjligheter att bli en lång tradition, sade Karl Arne Löthgren, ordförande i Fellingsbro Hembygds- och Fornminnesförening.

About Arne Wikström 313 Articles
Arne är lantmästaren som blev journalist. Han har ett förflutet från b l a tidningen Land men är numera ordbrukare, bokstavsskötare och fårfarmare i Nyckelby vars fotbollslag (enligt Arne) spelar på Sveriges mest välskötta gräsplan.