Julkul i Ullersätter för både stora och små

Ett filiflaxmynt spelar en viktig roll i julvandringen nu på söndag i Ullersätter. Där bor för övrigt tomten i ett av Bygdegårdens uthus. Med i bilden finns även en häxa som har trollat bort ett (h)jul…

Cajsa Carlsson, Ullersätter, är ansvarig för söndagens julvandringar. De genomförs kl 10.30, 12.30 och 14.30. Och alla börjar i Bygdegården.

När man hör Cajsa berätta om julvandringarna önskar man att man vore barn på nytt. För julkul blir det garanterat, för här får man träffa tomtemor, tomtefar, tomtenissar, brevbärare, häxa och en hel del andra roliga figurer.

– Som i alla sagor blir allt bra till slut. Även på dessa julvandringar. Den här gången handlar det om att häxan ska lära sig att fira jul. Bland annat får hon lära sig att julklappar är något helt annat än att klappa hjul, säger Cajsa och skrattar.

– Vi gör det här för alla som tror på tomten, oavsett ålder.

Att delta i någon av julvandringarna nu på söndag kostar 40 kr per barn. Antalet platser är begränsat så vill man vara med gäller det att snabbt ringa och anmäla sig till Cajsa på tel 073 833 2113. Redan nu är vandringen kl 10.30 fullbokad.

About Arne Wikström 229 Articles
Arne är lantmästaren som blev journalist. Han har ett förflutet från b l a tidningen Land men är numera ordbrukare, bokstavsskötare och fårfarmare i Nyckelby vars fotbollslag (enligt Arne) spelar på Sveriges mest välskötta gräsplan.