Kampen för Robert fortsätter!

Naftalem Goitom (t.h) är en av dem som visade sitt stöd för Robert Kaygongo (t.v) under manifestationen.

– Hoppet är det sista som överger oss, säger Leif Olander, Solhems Handelsträdgård, som fortsätter att kämpa för att Robert Kayongo ska få stanna i Fellingsbro och slippa utvisning till Uganda.

Kampen för Robert har fått stor uppmärksamhet i media och de senaste uppgifterna var att han skulle utvisas nu i onsdags. Men Robert har fått några dagars respit innan han på nytt är tvungen att åka till Migrationsverket och visa upp sin flygbiljett till Uganda.

– Under tiden fortsätter vi att kämpa för att Migrationsverket ska ändra sitt beslut. I grunden är detta inget annat än ett slöseri med mänskliga och ekonomiska resurser. Det råder ingen som helst tvekan om att Robert är en tillgång för vår handelsträdgård, där han har fast arbete, för vårt samhälle Fellingsbro, där han är en omtyckt ungdomsledare och för vårt land. Problemet är att myndigheterna inte ser det. De ser bara regler och paragrafer, säger Leif.

– Någonstans och på något sätt måste det ha gått fruktansvärt fel när vanligt enkelt sunt förnuft inte längre har något utrymme!

fellingsbro.se fortsätter rapporteringen.

About Arne Wikström 229 Articles
Arne är lantmästaren som blev journalist. Han har ett förflutet från b l a tidningen Land men är numera ordbrukare, bokstavsskötare och fårfarmare i Nyckelby vars fotbollslag (enligt Arne) spelar på Sveriges mest välskötta gräsplan.