Sebbe spelar med kloten på andra sidan klotet

En profilbild på Sebastian "Sebbe" Kallionpää

Det finns de som tror att boule bara är en pensionärssport. Fel, fel, fel!!! Snart åker Sebbe Kallionpää, 14 år, Oppboga, Fellingsbro socken, till Kina för att spela VM för juniorer.

För att vara junior har Sebbe en hel del erfarenhet av såväl boule och bouletävlingar. Han har redan 10 SM-guld. Det första kom 2011.

– Min familj spelade mycket boule. Det var så det började för mig.

På somrarna blir det träning närmast varje dag. På vintern blir det ett par, tre gånger i veckan. Då bär det av till Boulehallen i Arboga.

 

Sebbes specialitet är skyttet. Det innebär att han är bra på att ”ta bort” motståndarklot eller att försämra deras lägen. Allt i syfte att komma så nära ”lillen” som möjligt.

Liksom i tennis är skruv- och stoppbollar effektiva även i boule. Sebbe behärskar även de teknikerna.

Den 31 oktober bär det iväg. Den 8 november kommer han hem. Vi håller tummarna för Sebbe när han tar med sig sina bouleklot till andra sidan klotet.

Och hur det än går, i vår socken Fellingsbro är vi stolta över fellingsbrosonen Sebbe!

Foto: Lena Kallionpää

About Arne Wikström 226 Articles
Arne är lantmästaren som blev journalist. Han har ett förflutet från b l a tidningen Land men är numera ordbrukare, bokstavsskötare och fårfarmare i Nyckelby vars fotbollslag (enligt Arne) spelar på Sveriges mest välskötta gräsplan.