Visa våra pärlor!

Måndagen före midsommar bjöd Rotary in Tina Backman, som är varumärkesutvecklare på Lindesbergs kommun. En av hennes uppgifter är att marknadsföra platsvarumärket Lindesberg – Bergslagens själ. Som en del i detta har ju under året projektet Hej Ambassadör startat där man söker människor som i ord och bild kan lyfta fram det som är positivt med kommunen, såväl i tätorterna som den stora del av kommunen som inte är tätort.

I mitten av maj hölls en första intresse- och informationsträff i Lindesberg för projektet och förmodligen kändes det inte helt tillfredsställande för någondera part efter detta, då många av deltagarna vid det mötet var arga och oroliga över utvecklingen i kommunen. Så arga att det var svårt att prata om det positiva. fellingsbro.se har tidigare skrivit om detta.

Under måndagen kom Tina till Fellingsbro för att först besöka Sockenstugan och därefter träffa Rotarymedlemmar och andra intresserade för att berätta om projektet Hej Ambassadör.

I Sockenstugan förevisades Tina lokalen och berättelser om verksamheten på plats, med information om bygden, försäljning av lokalt producerade produkter och hon fick även se de böcker om Fellingsbro som Hembygdsföreningen gett ut mellan åren 1989 och 2018. Dessa böcker är en riktig skatt av kunskap om bygden, som många engagerade människor har varit delaktiga i att skapa och producera.

Efter besöket i Sockenstugan möttes sedan Tina och ett 15-tal intresserade deltagare i Folkhögskolan där Tina presenterade projektet Hej Ambassadör.

Det blev även denna gång en hel del tal om det som varit, men i en positivare anda än tidigare. Det var mycket kunskap om hur det varit och är i Fellingsbro som genom erfarenhetens mun delgavs Tina.

Förhoppningen är att även invånarna i Fellingsbro ska kunna ta till sig tanken att det är en bra idé att lyfta fram det positiva i bygden – även om det finns hårda stenar att slå pannan blodig mot inom den kommunala utvecklingen.

Troligen kommer projektet att pågå i minst ett år och på något sätt är man fortfarande i startgroparna och söker människor som kan förmedla vilka pärlor vi har i bygden. Just nu ligger fokus på att dela berättelserna på Instagram (man har även skapat ett TikTok-konto), men tanken är att kontot ska kopplas till visitlindesberg.se, så att det är lätt för folk att ta del av bilder och berättelser från runt om i kommunen.

Tina berättade också att det är hon ensam som driver projektet, men att hon nu till sommaren har fått hjälp av två sommarjobbare, som bland annat hjälper till att i bild dokumentera kommunen. Under dagen hade dessa varit runt omkring i Fellingsbro och tagit bilder på platser som är värda att lyftas fram, till exempel Käglanspåret och Fellingsbrobadet.

När deltagarna och Tina skildes åt efter en intressant träff med mycket informationsutbyte fanns det en stark förhoppning att även Fellingsbro ska vara delaktiga i projektet och hjälpa till att på ett positivt sätt göra Fellingsbro synligt för omvärlden.

Vill du dela med dig av någon pärla i bygden, mejla då berättelse och/eller bilder till hej.ambassador@lindesberg.se. Vill du vara mer aktiv, så anmäl dig här för att bli ambassadör.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*