Konserten LÄNGTANSKORALER Magdalena Eriksson – sång & piano Daniel Björnmo – gitarr den 3 juli 18.00 i Ängebykyrkan.

Ängebykyrkans församling Hemvägen Fellingsbro

Mycket fint händer inom socknen som vi gärna publicerar på fellingsbro.se.
Från Mats Byrén Ängebykyrkan har vi fått följande fina information.

För tio år sedan släpptes skivan ”Andrumskoraler” med texter av Atle Burman och med melodier och arrangemang av Magdalena Eriksson.

Magdalena Eriksson

I söndagens konsert presenteras nyskrivna sånger med samma textförfattare.
En skivinspelning planeras för vintern 2022-2023.

Atle Burman har en unik förmåga att förmedla en vacker och självklar gudstro i sina dikter. På ett målande sätt visar han på vad själen behöver för att andas. Precis som en blomma som behöver ljus och värme för att växa så
behöver själen Guds kärlek och ljus för att kunna blomma och utvecklas.

Magdalena har skrivit musiken, som med jazzens mjukhet och visans självklarhet lyfter fram texterna på ett fint sätt.

Till vardags varvar Magdalena sitt sjungande med sångundervisning på den privata sångskolan Sångverkstan i Örebro, och Daniel Björnmo jobbar på Estet-programmet på Karolinska skolan i Örebro.

Daniel Björnmo

En intervju med Magdalena inför konserten:

– Hej Magdalena, välkommen ”tillbaka” till Fellingsbro!

– Tack! Jag ser fram mot det, jag är ju uppväxt i Fellingsbro och det var där jag fick grunden för mitt musikutövande.

– Kan du berätta lite om det?

– Jag sjöng i Svenska kyrkans barnkör och så fick jag frågan om jag ville spela och kompa till psalmerna i Ängebykyrkan, då var jag 16 år. Det var en av de viktiga milstolparna i att jag fortsatte med musik, för där, som nervös tonåring, fick jag spela och alla i församlingen sjöng frejdigt och frimodigt. Även om jag spelade fel här och där.

– Hur har det påverkat dig?

– Acceptansen och generositeten i de musikstunderna byggde bort den nervositet som för musikutövande annars kan sätta stopp för en fortsättning

– Ja, efter avslutade studier till sångpedagog så har jag frilansat med konsertuppdrag kombinerat med en privat sångundervisning i Örebro. Sångverkstan, som den heter, delar jag med tre andra sångpedagoger. Vi har ungefär 100 sångelever går och sjunger regelbundet hos oss.

– Vad kommer vi att få höra på söndag kväll?

– Ett program jag kallar ”Längtanskoraler”. Jag har tonsatt texter av poeten Atle Burman som jag framför tillsammans med gitarristen Daniel Björnmo.
About Elias ben Salem 1550 Articles
Elias är skaparen, utvecklaren och utföraren av Fellingsbroportalen som nu övergår till fellingsbro.se.