Utställningen ”Wedevåg – 700-årig historia” invigs lördag 2 april

Smederna Erik Nilsson och August Kolmodin i redskapsfabriken 1929.

Lördag 2 april kl. 11.00 öppnar vi och inviger den nya utställningen ”Wedevåg – 700-årig historia” i Kulturarvshörnan på Lindesbergs Stadsbibliotek.

Redan på lördag 2 april öppnar vi sommarens utställning. Denna gång uppmärksammas Wedevåg och dess 700-åriga historia. Vi får inblick i verksamheten från hytta – till bruk – till industri. Utställningen sker i samarbete mellan Sten B Norén och Kultur- och fritidsenheten. Utställningen går att se från 2 april till 31 juli.

– Det är viktigt att vi lyfter kulturhistorien och kulturmiljöer i hela kommunen. Och den här utställningen ger en fin introduktion till Wedevågs långa historia, berättar Helen Sannerstedt, museiintendent på Lindesbergs kommun.

Varmt välkomna till invigningen av utställningen i Kulturarvshörnan på Lindesbergs Stadsbibliotek lördag den 2 april kl 11.00.

Sten B Norén berättar om utställningen och det blir visning av film.

Kontaktperson

Helen Sannerstedt
Museiintendent och kultursekreterare
0581-811 56
helen.sannerstedt@lindesberg.seAbout Elias ben Salem 1460 Articles
Elias som bor i Fellingsbro är civilingenjör och civilekonom med ett förflutet från flygvapnet, industrin och egen verksamhet. Elias är skaparen, utvecklaren och utföraren av Fellingsbroportalen som han nu tar med sig in i fellingsbro.se.