Vinterspår mer information

Nu är det bara 5 dagar kvar innan Vinterspår 2.0 börjar. I år är det rekord på utställare. Vi har
146 st på 31 platser runt om i Lindesbergs kommun. Från Ramsberg i norr till Skogsmossen längst ner i söder. Vi märker att det finns ett sug efter att vara med och att ge sig ut på kommunens största kulturevenemang. Vi känner oss väldigt tursamma som ändrade datumet för evenemanget från februari till mars så att vi kan genomföra det utan några restriktioner. I år konkurrerar vi endast med Vasaloppet.

Det finns så mycket roligt, intressant och spännande att välja på under Vinterspår men jag ska försöka lyfta fram några godbitar.

Vi har några nya platser och utställare som är intressanta. Det första är Resta, som finns i våra norra delar. Där hittar man fyra konstnärer med skilda uttryck som trähantverk, måleri, fotografi, skulptur och blandteknik.

I Lindesberg ställer Mattias Noonen och Anya Blom ut under Vinterspår. Mattias tar fantastiska naturbilder och Anya visar upp sina skulpturer.

Precis utanför Lindesberg finns Björkhyttan och där visar dottern Lilith sin fars skulpturer. Allan Runefelts skulpturer finns representerade i många kommuner runt om i Sverige.

I söder har ett nytt konstnärskollektiv slagit upp sina portar. Konstateljén i Fellingsbro visar upp sina 3 medlemmars alster.

Det går också att se dansföreställningar för barn. I Spannarboda är det en föreställning som heter Trädets viskningar och i Frövifors pappersbruksmuseum ges det tillfälle att se Jaguaren.

Kom och upplev Vinterspår 5-6 mars kl.10-16 i hela Lindesbergs kommun.

För mer information kontakta: Sara Sporre, kultursekreterare, 0581-81145

About Elias ben Salem 1550 Articles
Elias är skaparen, utvecklaren och utföraren av Fellingsbroportalen som nu övergår till fellingsbro.se.