Vinterspår 2021 inställt

Det är tråkigt att Lindesbergs största integrationsaktivitet Vinterspår tvingas ställas in men vi ser fram emot nya aktiviteter längre fram.


Det är med sorg i hjärtat som vi blir tvungna att meddela att Vinterspår 2021 ställs in. Det går inte att arrangera ett sånt evenemang under rådande förhållanden – säger Sara Sporre, kultursekreterare i Lindesbergs kommun.

”Från och med den 14 december gäller skärpta nationella föreskrifter och allmänna råd om allas ansvar att förhindra smitta av covid-19.– Dessa föreskrifter träder i kraft den 14 december 2020 och gäller till och med den 30 juni 2021.” är informationen från Folkhälsomyndigheten (FHM)

Med tanke på den smittspridningen som är i samhället och de direktiv som kommer från FHM och Regeringen är det inte längre möjligt att genomföra Vinterspår 2021. Vi hade planerat att göra ett mindre Vinterspår med några få platser, under utspridda helger men även det får vi ställa in. Det är
tråkigt eftersom vi vet att det är många som ser fram emot Vinterspår, både att besöka och ställa ut.
Det är komunens största kulturevemang. Vi hoppas att pandemin snart når ett slut och att vi kan genomföra Vinterspår 2022.

För mer information kontakta: Sara Sporre, kultursekreterare, 0581-81145

About Elias ben Salem 1022 Articles
Elias som bor i Fellingsbro är civilingenjör och civilekonom med ett förflutet från flygvapnet, industrin och egen verksamhet. Elias är skaparen, utvecklaren och utföraren av Fellingsbroportalen som han nu tar med sig in i fellingsbro.se.