Uppfarten till Felligsbro kyrka lystes upp på Lucia

Foto: Lars-Göran Larsson

Det årliga återkommande firandet av Lucia i Fellingsbro kyrka får i år av förklarliga skäl göra uppehåll. Den kan pga. pandemin endast ta emot 8 besökare. Det hindrade dock inte traditionen att Rotary med knytgubbarnas hjälp tända cirka 600 marschaller för att lysa upp uppfarten till kyrkan.

De som besökte kyrkan kunde lyssna på levande musik, tända ett ljus och be en bön, delta i en andakt, få ett enskilt samtal, eller bara vara. Präst och musiker fanns på plats.
Här följer ett litet smakprov på Luciasången

Video: Elias ben Salem

En nostalgis tillbakablick till 2009 års luciafirande följer.

Filmare: Kurt Skantz

Foto: Lars-Göran Larsson
About Elias ben Salem 1022 Articles
Elias som bor i Fellingsbro är civilingenjör och civilekonom med ett förflutet från flygvapnet, industrin och egen verksamhet. Elias är skaparen, utvecklaren och utföraren av Fellingsbroportalen som han nu tar med sig in i fellingsbro.se.