Tufft år för Majblomman – nu startar insamling: ”Många barn har det svårt”

Har du saknat majblomman som barnen brukar sälja i maj?

Senaste nytt från SVT Örebro om Majblomman.

Ann-Marie Naulén Lundin Ordförande , Majblomman Frövi/Fellingsbro säger:

Bakgrund: Majblomman är Sveriges äldsta barnrättsorganisation, och Majblommor har i princip sålt varje år sedan början av 1900-talet. Alla har vi säkert minnen av egen försäljning som barn, eller köp av vissa blommor som vi tyckt är finare än förra årets.

Koncepter har varit det samma alla år, dvs barn hjälper barn genom försäljning under en kort period under  våren. För att få detta att fungera finns det på många orter i Sverige en lokal förening, och i Lindesbergs kommun har vi en lokalförening Frövi/Fellingsbro som delar ut medel till barn med behov i området Vedevåg, Frövi och Fellingsbro. Familjer ansöker genom att fylla i en blankett som finns på www.majblomman.se, och vår förening tar emot ansökningar 4 ggr/år och fördelar medel beroende på hur mycket pengar vi har och utifrån Majblommans centrala riktlinjer för bidrag.

Aktuellt: Utifrån pandemiläget har barnen inte kunnat sälja majblommor i år, vilket naturligtvis gör att vårt inflöde och ekonomi är lång under det normala. För att ändå försöka upprätthålla möjlighet för familjer med behov ( och dom finns! I maj gav vi bidrag till 16 barn) har vi ansökt om medel från Bedafonden och fått pengar, men vet att den summa vi fått inte räcker. Vi har därför frågat Frövi IK om vi kan få finnas med vid deras lilla hus utanför ICA i Frövi och förmedla vårt budskap om stöd till barn i vårt område och samla in pengar i Majblommans regi. Detta är också förankrat i centrala Majblomman som gett sitt ok till insatsen. Frövi IK ställer upp, och vår bössa ( swishinsamling)  kommer att finnas på plats from 25/10 och fyra veckor framåt under de tider Frövi IK har huset öppet.

Mailadress är: majblomman.frovi.fellingsbro@hotmail.com

Majblomman Frövi Fellingsbro

Bidra till Majblommans arbete lokalt. Information kommer finnas i Sockenstugan i Fellingsbro 4 veckor framåt.

Du kan även Swisha en gåva nu! Varenda krona bidrar till Majblommans arbete mot barnfattigdomen i Sverige.

Swisha nu!

Här kommer aktuell QRkod och swishnumret  QRkoden blir rätt direkt. Om man väljer swishnumret är det : 1239019076, och för att det ska komma till Majblomman Frövi/Fellingsbro måste man skriva dit LKV251.

Öppna Swish-appen på din mobil eller surfplatta och scanna QR-koden ovan

About Elias ben Salem 941 Articles
Elias som bor i Fellingsbro är civilingenjör och civilekonom med ett förflutet från flygvapnet, industrin och egen verksamhet. Elias är skaparen, utvecklaren och utföraren av Fellingsbroportalen som han nu tar med sig in i fellingsbro.se.