Vi söker kontaktpersoner, stödfamiljer och avlösare till uppdrag!

Från Lindesbergs kommuns hemsida.
Vill du göra skillnad i en annan människas liv? Då kan uppdraget som kontaktperson, stödfamilj eller avlösare för personer med funktionsnedsättning vara något för dig!

Kontaktperson

En kontaktperson har till uppgift att vara kompis och medmänniska till en person som har en funktionsnedsättning. Det kan handla om att göra roliga saker som att gå på bio, ta en promenad, en fika, laga middag, gå på handbolls- eller ishockeymatcher. Uppdraget som kontaktperson innebär två träffar i månaden och telefonkontakt däremellan. Uppdraget omfattar cirka tio timmar i månaden.

Ersättning

Utgår enligt Sveriges kommuner och landstings rekommendationer. Kommunen står för kontaktpersonens utgifter som handlar om aktiviteter med den enskilde.

Stödfamilj

Funktionsstöd i Lindesberg söker två stödfamiljer, en som kan ta emot en 7-årig flicka en helg i månaden (fredag till måndag) och en stödfamilj som kan ta emot en 9-årig pojke två helger i månaden.

Syftet med stödfamilj är att avlasta föräldrarna. Ni ska ge barnet stöd, rekreation och miljöombyte. Det är viktigt att ni har resurser över i form av tid, tålamod och intresse av funktionshindrade barn och ungdomar.

Ersättning

Utgår enligt Sveriges kommuner och landstings rekommendationer.

Avlösare

En avlösare sökes till en 13-årig pojke i Frövi. Uppdraget omfattar 14-19 timmar i månaden vilket fördelas vid flera tillfällen. I uppdraget är det viktigt att du har ett intresse av att spela dator/tv-spel.

Att vara avlösare innebär att du passar barnet i hemmet ett antal timmar i månaden, regelbundet eller vid enstaka tillfällen. Syftet med avlösning är att göra det möjligt för anhöriga att få tid för egen aktivitet. I avlösarens uppgift ingår inte att passa andra barn i familjen, göra hushållsuppgifter eller hämta/lämna barn på förskola/skola.

Ersättning

Som avlösare erhåller du timarvode. Personliga utlägg måste redovisas med kvitto och timrapport lämnas in varje månad.

Är du intresserad eller har funderingar? – Kontakta

Handläggare Rojin Zakholi

0581–817 97/ 079-071 05 77

Rojin.zakholi@lindesberg.se

About Elias ben Salem 935 Articles
Elias som bor i Fellingsbro är civilingenjör och civilekonom med ett förflutet från flygvapnet, industrin och egen verksamhet. Elias är skaparen, utvecklaren och utföraren av Fellingsbroportalen som han nu tar med sig in i fellingsbro.se.