SMAJL – för barn 7-12 år

Bild: Mats Byren
Förr hade Betelkyrkan i Fellingsbro Scoutverksamhet som lockade många från skilda miljöer. Idag har vi Ängebykyrkan som är en kristen församling ansluten till två samfund: Evangeliska Frikyrkan och Equmeniakyrkan. Den bildades år 1995 genom en sammanslagning av Fellingsbro Baptistförsamling och Fellingsbro Missionsförsamling. Församlingens kyrka ligger i korsningen mellan Hemvägen och Körvägen i Fellingsbro.

Ängebykyrkan har många aktiviteterna. Ett av dem är Smajl. Pastor Mats Byrén, Ängebykyrkan säger:

– Det började som en ”testballong” i somras, när vi inbjöd till ett helgläger. Trots en regnig helg blev det himla lyckat. Runt 15 barn och ledare reste tält, lagade mat, var på utomhusäventyr, funderade kring en bibelberättelse, lekte, sov i kyrkan… och mycket mer.

Nu följs detta upp genom fyra SMAJL-samlingar i Ängebykyrkan under hösten, den första blir fredag 18 september.

Programmet är omväxlande med lekar, sånger, utmaningar, häng och andakt.

Mer information kan man få genom att kontakta Wiveca: 070-209 12 60, w_dackerud@hotmail.com

Ängebykyrkans församling Hemvägen Fellingsbro
About Elias ben Salem 908 Articles
Elias som bor i Fellingsbro är civilingenjör och civilekonom med ett förflutet från flygvapnet, industrin och egen verksamhet. Elias är skaparen, utvecklaren och utföraren av Fellingsbroportalen som han nu tar med sig in i fellingsbro.se.