Se vår vackra socken genom Gunnels kamera: Alla vägar bär inte alltid till Rom

Foto: Gunnel Godulf
Minnessten av kung Gustafs besök i Vesslingbyholm. Foto: Gunnel Godulf
Det känns fint att få gå eller åka på de gamla vägarna som finns runtom i Fellingsbro socken. Många är riktigt gamla, som vägarna över Käglan och ned till Oppboga och sedan fortsättningen på västmanlandssidan av Arbogaån där de gamla kungarna med hela sitt följe färdades fram på sina Eriksgator. Och även senare kungar i den svenska regentlängden har varit här. Som Gustav III.  Att ha en kung med sitt sällskap på besök tyckte Anna Catharina von Post var så speciellt att hon lät resa en sten till minne av händelsen. Så därför vet vi ännu i dag att den 12 juli 1772 stannade Gustav III och hans följe på Vesslingbyholm när de var på väg från Loka hälsobrunn till Stockholm. Tyvärr är stenens text numera svårläst och pappret med stenens förklaring håller på att vittra sönder.

 

 

Texten på minnesstenen Foto: Gunnel Godulf

 

Texten på minnesstenen Foto: Gunnel Godulf

 

About Elias ben Salem 935 Articles
Elias som bor i Fellingsbro är civilingenjör och civilekonom med ett förflutet från flygvapnet, industrin och egen verksamhet. Elias är skaparen, utvecklaren och utföraren av Fellingsbroportalen som han nu tar med sig in i fellingsbro.se.