Scenkonst utanför tätort i Örebro län

Bild från Pixabay

Region Örebro län informerar på sin hemsida om Scenkonst utanför tätort

Det är en riktad satsning med syfte att stärka och utveckla de ideella krafter som verkar på landsbygden, få deras lokaler att bli aktiva kulturella mötesplatser samt öka möjligheten att ta del av professionell scenkonst på mindre orter.

Under våren 2020 är 16 arrangemang inplanerade på bygdegårdar, folkets hus och samlingslokaler på olika platser i Örebro län.

Vårens turnerande föreställningar är

BERÄTTARFÖRESTÄLLNING

med Maria Arnadottir
Föreställningslängd: 90 min inkl 15 min paus

Så sant som det är sagt väver ihop historier av ytterst olika härkomst och innebörd. Den röda tråden som knyter ihop historierna handlar om vårt förhållande till sanning och lögn.
Det var som fan… bygger på hårresande skrönor från när och fjärran och handlar om den eviga kampen mellan gott och ont.

INGEN KONST

Medverkande: Eva Ahremalm, Lasse Forss
Föreställningslängd: 80 min

En svart komedi som utspelar sig i en trailerpark i Kalifornien. Där lever före detta bartendern Maud, som tror att hon bland sina loppisfynd hittat en dyrbar tavla. Hon lyckas bjuda hem en av New Yorks främsta konstexperter, som inte ont anande hamnar i en miljö han aldrig tidigare satt sin fot.

VAD VI LJUGER OM NÄR VI LJUGER OM ITALIEN – med Masthuggsteatern

Medverkande: Åsa Bodin Karlsson, Philip Lithner
Föreställningslängd: 55 min

Har du överdrivit lite någon gång? Kanske brett på lite extra? Bara bättrat på lite, för vardagen är ju så vardaglig liksom. Mer som tältsemester än Italien. – En snabbkäftad komedi om lögner, bluffar och önskan om att vara lite mer Italien

 

 

 

 

 

 

 

 

About Elias ben Salem 813 Articles
Elias som bor i Fellingsbro är civilingenjör och civilekonom med ett förflutet från flygvapnet, industrin och egen verksamhet. Elias är skaparen, utvecklaren och utföraren av Fellingsbroportalen som han nu tar med sig in i fellingsbro.se.