Gör som Knytgubbarna – se till att din förening finns med i Lindesbergs kommuns föreningsregister

Det är viktigt att Fellingsbros sockens föreningar syns på Lindesbergs kommuns hemsida och att kunskap sprids hur man söker bidrag från kommunen och andra källor.

Håkan Ahlgren

Håkan Ahlgren säger till fellingsbro.se:

– Knytgubbarna har fått bidrag på 8500 kr från Sparbankstiftelsen Bergslagen för inköp av halsskydd och hjälmar mm. Vi saknade halsskydd i mindre storlek och hjälmar i större storlek.
Vecka 7 har vi haft fullt opp med 379   skolelever inklusive lärarna från Fellingsbro, Ölmbrotorp, Ervalla och Vedevåg. I  sportlovsveckan  på onsdagen så bjöd vi på korv med bröd och varm choklad som knytgubbarna stod för eftersom Lindesberg kommun ej kunde bistå med pengar. Under dagen var det cirka 155 ungdomar inklusive föräldrar. Åtgången på korven var god drygt 200 stycken.

Föreningarna i Fellingsbro socken bör anmäla sin förening i kommunens register De som är med redan ska inte glömma att vid vårens årsmöten informera förändring av kontaktansvarig  och andra uppgifter. Information och formulär finns på följande länk Föreningar.

Kommunen ska få veta att det finns många föreningar i området.  Det får vi nytta av när Sockenrådet och andra träffar politikerna för diskussion om lokalbehov.

About Elias ben Salem 813 Articles
Elias som bor i Fellingsbro är civilingenjör och civilekonom med ett förflutet från flygvapnet, industrin och egen verksamhet. Elias är skaparen, utvecklaren och utföraren av Fellingsbroportalen som han nu tar med sig in i fellingsbro.se.