Se vår vackra socken genom Gunnels kamera: Vinterspår går inte spårlöst förbi

 

Första helgen i februari är det traditionellt Vinterspår i Lindesbergs kommun och i år när det inte är någon snö är det väl ingen som tror att det är ett skidlopp. Lättare att ta sig fram på vägarna så hoppas att det är fler som tar sig ut och tittar på det som händer i bygden.

 

Lördagensdagens besök startar på den utställning som finns längst söderut, i Orrkilen där Siv Leander har sin gårdsbutik. Därefter in till samhället där det i år finns flera ställen att besöka. I Sockenstugan blir det allt fler som vill visa upp sina alster och några av dem som har större eller mindre verk av olika slag där finns på plats för???att visa och berätta. I det lilla utrymmet i Biblioteket samsas Alva och Anneli Wirsén Holm med sina målningar. Ängebykyrkan har i år öppet och där finns målningar av Carin Nystedt Andersson, Glasblåsaren Anna Höggrens bruksglas, smycken och skulpturer, Ingegärd Dackeruds konstfullt vävda mattor samt foton tagna av Robert Kayongo. Bland alla blommor på Solhems handelsträdgård visar Anna Viborg sina foton på blommor och naturen.

Söndagens första besök blir i bygdegården Ullergården där Ullermålarna som brukar hålla till där och måla ställer ut tillsammans med flera andra. Smide, foton, nyttoföremål i järntråd, trasmattor, betongkonst kan vi njuta av. Sedan fortsätter vi till Frövifors pappersbruksmuseum. Här är det ganska stora ytor men många utställare och besökare så det är svårt att fånga allt det vackra på bild. Kläder, böcker, smycken, keramik, målade och fotade tavlor i många olika tekniker, ullbroderi, nya saker av återvunnet material m m. Gott fika och musik därtill. På hemvägen svänger vi av till Balsta bygdegård. Där kan vi titta på verk av de tre ungdomarna Emma Ejdbo, Ella Reinius och Robert Kayongo. Blir även ett besök hos Ann-Sofie Ahlgren i gårdsbutiken. En fin utflykt denna soliga söndag.

 

About Elias ben Salem 858 Articles
Elias som bor i Fellingsbro är civilingenjör och civilekonom med ett förflutet från flygvapnet, industrin och egen verksamhet. Elias är skaparen, utvecklaren och utföraren av Fellingsbroportalen som han nu tar med sig in i fellingsbro.se.