Vaccination mot influensa från den 19 november

Influensa orsakas av virus och är mycket smittsamt. Viruset smittar genom luften och sprids framför allt om någon som är sjuk hostar eller nyser. Du kan skydda dig mot influensa genom att vaccinera dig.

Sprutan brukar ges i överarmen.

Är du gravid, över 65 år eller har en kronisk sjukdom, erbjuds du gratis vaccination. Även du som träffar personer med kraftigt nedsatt immunförsvar bör vaccinera dig för att minska risken för smittspridning. Det kostar 180 kronor.

Från den 19 november och fyra veckor framåt kan du vaccinera dig mot influensa på tisdagar och onsdagar. 

Det är drop in.
Tisdagar 15-16.30
Onsdagar 13-14.30

På nedanstående länk får du fylligare information.

https://www.1177.se/orebrolan/behandling–hjalpmedel/vaccinationer/vaccination-mot-influensa/

About Elias ben Salem 621 Articles
Elias som bor i Fellingsbro är  (o)ansvarig chefredaktör. Han är civilingenjör och civilekonom med ett förflutet från flygvapnet, industrin och egen verksamhet. Elias är skaparen, utvecklaren och utföraren av Fellingsbroportalen som han nu tar med sig in i fellingsbro.se.