”Koola laget” från Fellingsbro tog Arboga och publiken med storm!

”Koola laget” från Fellingsbro åkte till Arboga och deltog i kapprodden under medeltidsdagarna. Man kan lugnt säga att laget kom, sågs och segrade.

De vann inte allt men de vann det viktigaste och finaste: Åskådarnas hjärtan och publikens hederspris! Det återstår bara att utbringa ett fyrfaldigt: Mu, muu, muuu, muuuu!

Koola laget på väg ner i båten och mot första segern i kapprodden.

Folkligt, festligt och roligt! Det var själva ramen kring kapprodden i Arbogaån. ”Koola laget” från Fellingsbro bidrog sannerligen till att sätta färg på hela evenemanget.

”Koola lagets” ko-acher, Berit och Caroline  Kleber, var mycket nöjda med sin besättning och dess prestationer.

-Vi kan säga att det här är det absolut bästa ”Koola laget” i hela världen. Här kan vi verkligen tala om en högpresterande elit(ko)besättning!! De gör lika bra ifrån sig oavsett om det är i en roddbåt eller hemma i ladugården.

-Vi vill verkligen också tacka alla fellingsbroare som åkte man ur huse för att heja på oss. Ett stort, stortoch varmt tack!!!

Dagen och kapprodden började riktigt bra. I det första roddracet rodde ”Koola laget” hem segern. Någon i publiken försökte förklara bort segern med att motståndarlaget inte på något sätt ville komma i närheten av ”Koola laget”. Anledningen till det skulle vara att motståndarna skulle vara rädda för att bli smittade av mul- och klövsjuka.

Aj och oj!

Spenkopparna vållade viss förvirring i det Koola laget.

I det andra racet började det krångla till sig. Berit och Caroline hade tänkt kicka igång sitt kogäng med energidrycken Red Bull men av det fanns inte enda burk kvar i närmaste ”Ko-op”-butik.

I det läget hoppade Berit och Carolines ko-drivers – Thyra och Hjördis – in i handlingarna. Precis vid starten av det andra racet visade de upp några spenkoppar från en mjölkningsmaskin för  sitt ”Koola lag”.

-Vi trodde det skulle lugna dem och få dem att känna sig som hemma så att de inte skulle springa runt i publiken som kalvar på grönbete. Men sjuttsingen heller, i stället blev de nervösa som sjutton och uppträdde som vid ett bättre kosläpp. De trodde att de hade missat kvällsmjölkningen så de tappade både fattning, åror och styrfart. Någon elak uschling sa att vårt lag helt enkelt hade drabbats av galna kosjukan. Men det förstår ju alla att det bara är ont förtal. Man kan nästan säga, att med det uttalandet om våra fina kossor, blev de  närmast utsatta för rasförtryck och rasdiskriminering. Vi tänkte kräva en ursäkt från den i övriga fall synnerligen duktiga, vakna, kompetenta, artiga och väldigt trevliga tävlingsledningen. De kan sannolikt räkna med att vi ställer upp även nästa år i denna stora och väl ansedda kapprodd i Arboga.

-Nästa år ska vi minsann beta av våra motståndare en efter en, säger Thyra och Hjördis med eftertryck.

Spännande revy

-Trots allt strul vi var med om måste vi säga att vi är oerhört stolta över våra kossor i vårt Koola lag. De visar hela tiden framklövarna och de har inga horn i sidan till någon av motståndarna. Hos oss vilar helt enkelt inga sura mular. Ej heller någon tjurskalle.

-Vi missade inte segern i det andra racet med mer än några futtiga spenlängder. Det här kogänget kommer att gå/ro långt när de till fullo kan utnyttja kraften i klövarna!

Och slutet gott, allting gott. ”Koola laget” från Fellingsbro fick ett hederspris för att de verkligen satte färg på kapprodden! De som gjorde grovjobbet i själva rodden var Lars och Nils Persson, Martin och Johanna Kleber, Viktor Rickardsson och Helena Persson. Nu kan de alla sitta och njuta av sina framgångar i lugn och ro.

Ko-achen Hjördis i blå keps räknar in sina ”lamm” och såg till att alla kom upp ur båten efter första matchracet.

Själva hederspriset består av fribiljetter till Arboga-revyn för hela ”Koola laget”. Frågan är vad Tyra och Hjördis kommer att ställa till med där?  Deras förmåga att sitta stilla och vara tysta är mycket, mycket starkt begränsad sägs det.

 

About Arne Wikström 323 Articles
Arne är lantmästaren som blev journalist. Han har ett förflutet från b l a tidningen Land men är numera ordbrukare, bokstavsskötare och fårfarmare i Nyckelby vars fotbollslag (enligt Arne) spelar på Sveriges mest välskötta gräsplan.