Migrationsverket flyttar de asylsökande om två veckor till Norrland

Migrationsverket massflyttar familjer just nu. Hela Kvarngatan i Fellingsbro fick besked igår om att de ska flytta om två veckor.

Alla vi hört om ska till Norrland (Boden eller Skellefteå).  Anledningen säger Migrationsverket är att husen ska renoveras. De har också sagt att vid årets slut finns ingen asylmottagning kvar i Fellingsbro.
När Fellingsbro.se talar med fastighetsägaren Johan Callin säger han:

– Vi renoverar husen vid Kvarngatan men vi har lägenheter i husen samt i närområdet. Migrationsverket har tidigare sagt att inget var aktuellt före årsskiftet. Nu mitt i semesterperioden har de börjat med att säga upp lägenheter. Palatinen vill gärna hjälpa till med att de som vill bo kvar får möjlighet till detta.

Konsekvenser 

Förutom att detta är en katastrof för flera familjer som har bott här mycket länge och har starka skäl för att en flytt påverkar dem mycket negativt är det en katastrof för skolan och hela samhället. Om hela asylmottagningen försvinner är det många elever och därmed många lärare som försvinner från Ekbacken. Det här oroar många på skolan på många olika plan.

De mest drabbade är naturligtvis familjerna.

Nu i semestertider är det svårt att få tag på ansvariga och få en närmare förklaring. Vi får återkomma när vi vet mer.

About Elias ben Salem 613 Articles
Elias som bor i Fellingsbro är  (o)ansvarig chefredaktör. Han är civilingenjör och civilekonom med ett förflutet från flygvapnet, industrin och egen verksamhet. Elias är skaparen, utvecklaren och utföraren av Fellingsbroportalen som han nu tar med sig in i fellingsbro.se.