Ullergården lever upp

Phonobel Trio trollband publiken

Ullergården bjöd upp till en underbar musikkväll som ger mersmak

Phonobel gav förra året en mycket uppskattad nyårskonsert i Ullergården .

Johan Hultman och Elina Hultman startade Phonobel Trio 2007. Det är en svensk akustisk jazzgrupp som bjuder på en härlig repertoar med jazz, samtida musik och älskade klassiker.

Kjell-Åke Wijk

När fellingsbro.se talar med ordförande för Ullergården Kjell-Åke Wijk säger han:

– Det var en mycket stämningsfull eftermiddag, de första i publiken anlände redan en timme före starten 16:00 söndagen den 30 december.  Sakta men säkert fylldes Ullergården till i stort sett sista plats. I och med att stämningen steg så blev det läge att stänga av luftvärmepumparna. Nu var värmen på topp!

– Det var en helt fantastiskt bra och trevlig konsert,. Phonobel trollband verkligen publiken, som ibland även fick njuta till böljande jazztoner.

Phonobel en trio med swing

– Elina Hultman nämnde att förra gången i Ullergården hördes samstämmiga röster från publiken”mera jazz”. Detta utmynnade i att även denna gång stämde talkören upp i  ”mera jazz”. Detta hade bara hänt i Ullergården, vilket Phonobel Trio verkligen uppskattade.

Phonobel Trio
–  Phonobel öste lovord över stämningen i lokalen och kan mycket väl tänka sig komma tillbaka. Huruvida det blir en tredje nyårskonsert är det ingen som vet, däremot var många av oss överens om att ett återseende i någon form är inte helt otänkbart.
Konserten som varade i ca 1½ timme utan paus lockade ett 80-tal betalande. Konserten avslutades med stående ovationer. Efter konserten inbjöds till fika med hembakat. Med musiker och övrig personal så fylldes Ullergården till drygt 90 personer.
– Nyckelby-gänget intog första parkett och verkade stortrivas. Bakom dem satt ett helt gäng från Fellingsbro som också stortrivdes, det syntes!

En tradition har skapats.
Arne Wickström tillägger:
– Det var en fantastiskt föreställning. Musiken kom upp till oanade höjder. Succén från förra året återupprepades. Det vi ser är en tradion som har skapats.
About Elias ben Salem 270 Articles
Elias som bor i Fellingsbro är  (o)ansvarig chefredaktör. Han är civilingenjör och civilekonom med ett förflutet från flygvapnet, industrin och egen verksamhet. Elias är skaparen, utvecklaren och utföraren av Fellingsbroportalen som han nu tar med sig in i fellingsbro.se.